Vaccinarea antigripala

Saptamana aceasta Ministerul Sanatatii incepe campania desfasurata anual de vaccinare antigripala a populatiei. Vaccinarea este gratuita, insa cei care au prioritate sunt persoanele peste 65 de ani, cele cu boli cronice (mai ales cei care au boli respiratorii sau cardiovasculare), copiii, batranii, personalul medical, femeile insarcinate si persoanele care au boli metabolice.

Ministerul Sanatatii a achizionat un milion de doze de vaccin antigripal ce vor fi distribuite in doua etape. Initial se vor pune la dispozitia cabinetelor medicilor de familie, precum si a unitatilor sanitare un numar de 500.000 de doze – proces care se va realiza in aceste zile-, urmand ca pana la sfarsitul lunii sa fie distribuite si celelalte doze pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnavire.

Suma pe care Ministerul Sanatatii a cheltuit-o pentru a achizitiona dozele de vaccin pentru sezonul 2012-2013 se ridica la 11 milioane de lei, fiind foarte apropiata de cea utilizata anul trecut.

Potrivit datelor furnizate de Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, in perioada 5-11 noiembrie 2012 numarul cazurilor de infectii respiratorii a fost de 77.275, mai mare cu 1,6% fata de saptamana precedenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *