Aplicatie frauduloasa in Google Chrome Web Store

In ultima vreme pe internet circula o aplicatie care “spune” ca ar schimba culoarea contului de Facebook. De fapt, aplicatia pentru Google Chrome are o actiune periculoasa, capturand datele de autentificare ale celui care utilizeaza aplicatia, generand in acelasi tip numeroase bloguri pe site-ul Blogger.com, folosind adresa de e-mail a victimei.

Mai mult, aplicatia, descoperita de cei de la Bitdefender, afiseaza o reclama Google care-i trimite pe cei care dau click pe ea pe o schema cum e cea “castiga bani lucrand de acasa”.

Un numar mare de bloguri au fost create prin intermediul acestei aplicatii, fiind accesate cu precadere informatii ale unor utilizatori din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Spania sau Romania.

Un alt lucru pe care il face aplicatia este de a posta mesaje pe Facebook in numele utilizatorului si de a eticheta prietenii acestuia in mesaje, reusind astfel sa atraga prin intermediul link-urilor afisate in mesajele respective un numar tot mai mare de utilizatori pe blogurile create in mod fraudulos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *