Expozitie de porumbei si pasari de curte la Timisoara

Pavilionul Expovest de pe Calea Lugojului a gazduit in acest sfarsit de saptamana in cadrul expozitiei de porumbei si pasari de curte o multime de pasari interesante ca porumbei cu guler sau pene crete, gaini din rasa Matase Japoneza, albe cu puf. Acestea sunt doar doua exemple de pasari care au putut fi vazut in cadrul acestei expozitii.

In cadrul expozitiei s-au putut vedea peste 800 de portumbei din 66 de rase, de toate culorile si marimile si 142 de gaini din 9 rase, toate in cadrul expoziţiei organizate în acest weekend de Asociaţia crescătorilor de păsări de curte şi porumbei „Fauna Banatului” Timişoara la pavilionul Expovest de la Hotel Senator.

Toboşarul de Buhara, Toboşarul German, Voiajorul Uriaş American, Texanul Argintiu, Strasserul de Moravia, Jucătorii de Timişoara, Constanţa, Galaţi sau Iaşi, Guleratul, Rollerul Oriental, Guşatul Englez, Pescăruşul German şi Uriaşul Maghiar sunt doar câteva din exemplarele de porumbei prezentate în cadrul expoziţiei de la Timişoara.

„Din păcate rasele româneşti sunt pe cale de dispariţie. Avem Jucătorul de Timişoara, din care mai există foarte puţine exemplare în Timişoara, care s-a creat în secolul al 19-lea la Timişoara, este rasa nostră, Rollerul de Timişoara, din care sunt foarte puţine exemplare în Timişoara. Jucători de Timişoara sunt în schimb câteva mii în Germania. Porumbelul vedetă al expoziţiei este un pestriţ timişorean, mascul, pestriţ pe negru, foarte rar, un exemplar foarte frumos, care îi aparţine lui Marius Ciura, din Braşov. Avem şi timişoreni care cresc Jucători de Timişoara, dar cel mai bun e din Braşov. Avem 116 expozanţi, sunt cluburi participante din Oradea, Braşov, Constanţa. Lugoj, Sânnicolau Mare şi Mako, Ungaria”, spune Ioan Macsak, preşedintele Asociaţiei „Fauna Banatului” Timişoara.

Pentru columbofili a început sezonul expoziţiilor: „Am fost săptămâna trecută în Germania la o expoziţie foarte mare, acum avem la Timişoara, duminica viitoare la Sânnicolau, peste două săptămâni la Caransebeş, iar apoi vine Mako… Fiecare îşi expune păsările, noi facem schimburi între noi”, povesteşte Macsak.

Vizitatorii au avut ocazia să admire şi găini din diferite rase, una dintre cele mai apreciate fiind Mătasea Japoneză.

gaini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *