Timisoara se pregateste de sarbatori

Companiile care se ocupa cu iluminatul stradal in Timisoara au inceput deja pregatirile pentru sarbatori, impodobind strazile orasului cu mii de leduri si beculete care vor fi pornite pe data de 1 decembrie, atunci cand se va deschide in mod oficial si Targul de Craciun.

Astfel, pe strazile din Timisoara vor fi folosite atat ornamentele de anul trecut, cat si unele noi, care le vor inlocui pe cele deteriorate. In plus, pe langa zonele de anul trecut, vor fi impodobite unele noi, cum ar fi strada Marasesti care este acum spatiu pietonal, in total fiind pregatite pentru sarbatoare peste  70 de obiective, strazi, poduri, fantani si piete, toate impodobite cu perdele si turturi de lumina, conuri, lumanari, stelute, siraguri de beculete, reni sau Mos Craciun.

Cei care vor efectua lucrarile vor fi cei de la Elba, in partea de nord fata de canalul Bega, respectiv AEM in zona de sud a orasului. Bine-nteles, asa cum s-a intamplat si in anii trecuti, in aceste activitati vor fi implicati de cei de la Administratia Domeniului Public, RETIM, Drumurile Municipale, Pietele, Aquatim, Colterm, Regia Autonoma de Transport Timisoara si Horticultura.

Costurile care vor fi suportate de municipalitate vor fi cele pentru energia electrica, adica 76.000 lei cu TVA pentru aceasta perioada, asa cum afirma viceprimarul Dan Diaconu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *