Jucarii pentru dezvoltarea copilului

Dupa varsta de 3 ani, copii incep sa fie mai pretentiosi legat de activitatile pe care le desfasurati cu ei. Si nu, uitatul la tv la desene animate nu se numara la “activitati cu copilul”. Desenele sunt clar interesante, dar pentru a ii starni apetitul pentru ceva nou si pentru a il invata mai multe lucruri, va recomand sa va jucati mai mult cu el si sa ii explicati mai multe lucruri. De la iesitul prin parc la plimbare si explicarea lumii din jurul lui la un puzzle lemn simplu pentru a ii dezvolta capacitatile de recunoastere a formelor si de a pune cap la cap anumite lucruri.

In plus, e o activitate interesanta de realizat “in grup”. Nici nu trebuie sa fiti doar voi cu copilul, la un puzzle mare de lemn pot lucra o multime de persoane, poate deveni o activitate in familie intr-un weekend mohorat, cum de altfel multi bucuresteni au avut. Nu stiu daca neaparat mohorat cat a fost potop, am vazut o multime de strazi inundate prin Bucuresti.

Deviem insa de la idee. Jucariile clasice gen puzzle-uri si forme sunt foarte bune pentru dezvoltarea intelectuala a copilului, dar pentru momentele in care doar vrea sa descopere si sa arunce lucruri, ar fi practic sa aveti jucarii cauciuc natural pe care sa le poata arunca in voie, stiind ca acestea nu se vor distruge pe termen mai lung. In plus, cel mai probabil copilul va si trage si va incerca sa muste din acestea (lucru care se intampla destul de des la copii), asadar o jucarie de cauciuc natural, care este flexibila si greu de distrus e utila.

Orice metoda ai alege, cel mai important e sa petreci cat mai mult timp cu copilul, pentru a il putea pregati pentru momentele in care nu vei putea sta in mod constant cu el. Ma refer, evident, la gradinita si scoala. Iar acolo o sa apara alte intrebari si curiozitati. Dar toate la timpul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *