Un tavan simplu pentru casa

Intr-o casa noua ajungi inevitabil sa folosesti si placi de rigips pentru a face fie ceva pereti, fie pentru a completa tavantul. Sunt mai multe tipuri de rigips care pot fi folosite intr-o casa, iar in articolul acesta voi incerca sa va explic pe scurt cam la ce tipuri de rigips va puteti astepta atunci cand va faceti reparatii intr-o casa.

In primul rand, majoritatea oamenilor au impresia ca rigipsul e folosit doar pentru a face tavanul sa arate mai bine, fiind o placa rigida si usor de pus pe tavan…. daca ai doi oameni la dispozitie, cel putin. De preferat doi mesteri care stiu ce fac, nu doi oameni care n-au mai facut asta, cum am incercat noi la o anumita locuinta. Oricum, in mod normal cel mai usor de pus placile de rigips pe tavan e sa ai trei oameni, doi oameni care sa urce si sa tina placa si unul care sa dea repede cateva teneuri ca sa tina placa. Asta e metoda rapida. Poti sa faci si pereti din rigips, dar trebuie sa creezi structura ca sa poti face asta. Am vazut cum se face asta pe peretii de la baie, e ceva de lucru, dar daca ai un meserias bun, poate iesi ceva frumos.

Aveti grija cand puneti placile de rigips, pentru ca pentru baie sunt niste placi de rigips diferite fata de cele normale, folosite intr-o camera uzuala. De obicei le gasiti in magazinele de bricolaj specializate ca fiind verzi, ca sa le diferentiati mai usor atunci cand trebuie sa le puneti sus. Acele placi de rigips rezista foarte bine la umezeala normala din baie, de aia sunt putin diferite si un pic mai scumpe decat placile normale de rigips.

Voi ce tipuri de placi de rigips ati folosit pentru amenajarea casei ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *