Carnita de purcel

Atentie! Inainte de toate, acesta nu este un articol pentru vegetarieni. Daca sunteti o persoana care nu doreste sa afle informatii despre procesarea carnii, atunci puteti sa mergeti mai departe la urmatorul articol.

Fiind aproape de ignat, familia a hotarat ca ar fi timpul sa ne facem proprii carnati si mezeluri pentru iarna ce vine… si nu numai. Dar probabil ca la cum arata in acest moment, nu vor supravietui foarte mult.

Am fi avut si varianta de a lua un porc cu totul si apoi sa il taiem, dar cum stam totusi la bloc, e cam greu sa ne ocup de taierea acestuia si in plus, nu suntem mari fani ai procedeelor de taiere. Asa ca am preferat doar sa luam carnea direct de la producator (cu tot cu certificatul medical de care aveam neaparata nevoie) si sa o preparam prin casa.

Asa ca asta a si fost metoda pe care am folosit-o pana la urma, am luat pachetul direct de la om, l-am dus frumos inapoi in oras si apoi ne-am pus pe facut carnati, jumeri si diverse alte lucruri interesante pe care le poti face cu carnea.

Si toate aceste lucruri ar fi fost imposibile fara o masina de tocat cu lame ascutite care sa toace carnea rapid si sa ne ajute sa face cartabosul si carnatii. Evident, am adaugat la acestea si ceva mirodenii pentru gust, iar toate acestea au venit apoi in aparatul pentru facut carnati, unde am pus matul (pe care l-am cumparat de la magazin) si am creat carnatii deliciosi.

Pe langa carnati, am ramas cu o multime de slanina si carne pe care am pus-o la congelator pentru zile mai bune, iar cu ce ne-a mai ramas am facut niste toba si putin sangerete, doar asa de gust, ca nu e chiar favoritul familiei. La final, au mai ramas soricii, care au ramas in frigider pentru degustare cu sare, atunci cand mai simtim nevoia. Nu o sa ramana ei oricum foarte mult prin frigider…

In tot procesul asta, pe langa carne am mai folosit o masina de tocat de la Philips, ceva masina de facut carnati de la ceva producator chinezesc (din ceea ce imi dau seama), mate luate de la magazin pentru carnati, mirodenii diverse pentru a da gust carnii si diverse vase pentru a tine carnea, pungi pentru a o pune la congelator si evident, un aragaz, pentru a face jumerile.

Voi ce ati mai facut atunci cand ati taiat porcul ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *