Transformarea unui camp intr-o gradina

Se da urmatorul scenariu: se cumpara un teren mic undeva aproape de oras, pentru a fi totusi aproape de un posibil loc de munca, se construieste peste vara si toamna o casa cu tot ceea ce trebuie (aproape), dar a ramas surprinzator de mult spatiu in spate comparativ cu ceea ce ne asteptam, asa ca trebuie sa transformam acel spatiu, care in acest moment e cumva lasat balta, intr-o gradina utila cu pomi, spatii de plantat legume primavara si poate si ceva flori pentru cei cu simtul estetic.

Primul pas, cel mai important, e curatarea terenului de iarba, urzici sau diverse balarii care si-au mai facut locul pe teren. E unul din pasii in care ai nevoie de un aparat de tuns iarba si de niste manusi bune, pentru ca din pacate aparatul de tuns nu poate lua chiar toate lucrurile, iar in acele momente este necesar sa mai folosesti si mainile sa strangi buruienile.

Pasul doi: o decizie comuna legata de cum va fi impartit spatiul. Probabil ca dupa cateva masurari atente ale gradinii, trebuie sa va puneti de acord unde vor fi toate lucrurile. Intr-o curte lunga, despre care vorbim in acest exemplu, e mai simplu sa iti pui doi trei copaci per rand / 5 randuri undeva spatele curtii, ca sa aveti cate ceva fructe de mancat in vara si toamna viitoare… viitoare. Ca dureaza ceva pana acesti pomisori cresc, iar roadele se vor vedea abia dupa doi – trei ani. Nu e cazul la toti pomii insa, am vazut nectarini care inca din primul an au rodit extraordinar, mai sa se rupa crengile. Trebuie si acestia ingrijiti corespunzator insa pentru a putea avea roade constant.

Mai in fata de pomi ar fi frumos daca ati avea o mica gradina, un spatiu care sa fie suficient de usor de udat si intretinut, chiar daca nu aveti foarte mult timp la dispozitie pentru asta. Cateva rosii, niste ardei si castraveti o sa fie foarte bune pe timpul verii.

Iar la final, florile. Probabil ca acestea vor avea rezervat un spatiu in fata casei, deci verificati sa luati bulbi de flori de calitate si sa le plantati atunci cand trebuie in pamant, pentru a va putea de frumusetea unor trandafiri sau a unor lalele.

Cam asta ar fi o idee de amenajare a unei gradini. Voi ce amenajare ati alege ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *