Rolul cardurilor de securitate intr-o companie

Acum cativa ani cand am lucrat la o multinationala, proaspat venit in capitala Romaniei dinspre Hunedoara mi s-au dat niste carduri pentru a putea intra in zona de cladire in care lucram. Fiind 2008, fiind total nefamiliar cu acest sistem de securitate, la inceput mi se parea ciudat de ce nu pot intra in anumite locuri din cladire fara acel card.

Compania respectiva impartea cladirea cu inca vreo 4-5 firme, motiv pentru care isi doreau sa isi tina toate resursele in siguranta si singurii care trebuiau sa intre in segmentul respectiv de cladire trebuiau sa fie doar angajatii. Cine vroia sa intre din exterior in cladire trebuia sa faca rost de un card temporar pentru vizitatori, pe care trebuia sa il ia de jos de la intrare. Si cum pe atunci erau doar 2 carduri de vizitatori, era cumva ciudat daca intrau 3 clienti in cladire. Oricum, cardurile erau facute la comanda la o anumita firma specializata in crearea de astfel de carduri, cu costuri relativ mari pentru un numar mic de carduri.

In 2015 insa sunt solutii pentru printarea acestor carduri direct. Tehnologia s-a adaptat si acum cu ajutorul unei imprimante de carduri poti sa printezi cardul pe loc, avand un software specializat in calculator si aceasta imprimanta, motiv pentru care crearea acestor carduri e mai usoara. Mai ai si cipul necesar de securitate introdus in card pentru deschiderea usilor.

Pentru crearea acestor carduri se folosesc carduri pvc in general, pentru ca sunt cele mai ieftine si pot fi realizate in mai multe culori, asta daca acea companie isi doreste personalizarea acestora. Si acestea sunt servicii realizate rapid si fara prea multa bataie de cap.

Ca sa va dau un exemplu mai simplu, cei de la Decathlon (pentru cei care mergeti in magazin) folosesc acelasi sistem pentru a crea cardurile de fidelitate instant. Un sistem ceva mai scump si mai complicat, dar principiul e acelasi.

Asadar, daca ai o companie intr-o cladire si vrei sa ai zona mai sigura, puneti un sistem de securitate si permite intrarea doar cu acest tip de card.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *