Nu suntem „pedepsiți” pentru acțiunile noastre, ci de acțiunile noastre

Continut articol

Adevărata vindecare nu se poate produce, decât în momentul în care se realizează contactul direct cu esența noastră spirituală, cu mentalul divin din fiecare dintre noi. Ne naștem și trăim cu un singur scop: evoluție spirituală și reîntoarcere la Dumnezeu Tatăl. Ființa umană este de origine divină și vindecarea ei sufletească se va produce în momentul în care va înțelege pe deplin aceasta.

Dacă alegem iubirea, atunci vom trăi în iubire, cu tot ceea ce înseamnă ea. Dacă vom alege ura, opusul iubirii, trebuie să înțelegem că aceasta atrage după sine frica, durerea, suferința, boala. E posibil ca uneori să fi făcut o alegere greșită. Nu ne rămâne decât să corectăm această greșeală. Iubirea este sursa vindecării și ea este disponibilă, oricând, oriunde, pentru oricine.

Dacă acum ne dorim sănătatea, binele, frumosul, puritatea, adevărul, nu avem altceva de făcut decât să ne deschidem spre Iubirea de Dumnezeu. Vindecarea se va revărsa asupra noastră, pentru că iubirea este cel mai puternic medicament. Totul se desfășoară în conformitate cu Legile Universale stabilite de Dumnezeu.

Fiecare gând, cuvânt exprimat, faptă bună sau rea, pe care o realizăm în prezent, reprezintă o cauză care va genera într-un viitor mai îndepărtat, efecte, consecințe bune sau rele. Fiecare gând, sentiment, cuvânt și acțiune, se întorc asupra celui care le-a trimis, asemenea unui bumerang.

Trebuie să înțelegem că viața noastră nu începe în momentul nașterii în această lume fizică și că nu se termină odată cu moartea fizică. Cartea Conversații cu Dumnezeu de Neale Donald Walsch este un exemplu al dragostei nelimitate şi necondiţionate cu care Dumnezeu ne învăluie în permanenţă.

Trebuie să înțelegem că înaintea acestei existențe, au mai fost și altele, în care am depus semințele roadelor pe care le culegem acum.

Fiecare eveniment care se produce în viața noastră are o cauză pe care tot noi am generat-o, într-un alt moment în trecut. Greșelile pe care le facem în acțiunile și gândurile noastre, care generează durere și suferință celor din jurul nostru, le vom plăti mai devreme sau mai târziu prin propriile suferințe, durere, boli.

În trecut, am construit prezentul, iar în prezent, construim viitorul. Există fapte pe care le realizăm în existența aceasta, pentru care culegem roadele mai devreme sau mai târziu. Cu toate acestea, semințele pe care le sădim în această existență, fie bune sau rele, vor produce rod în existența viitoare. În acest fel, se explică bolile genetice, malformațiile ereditare, bolile apărute la copii, dar și talentele deosebite și genialitatea la vârstă fragedă.

Trebuie să considerăm toate experiențele ca pe niște probe, care ne pun față în față cu greșelile noastre din care putem învăța. Înțelegând legea karmei, realizăm că nu există nici noroc, nici ghinion, că suntem autorii propriei noastre vieți, a stării noastre de bine și sănătate sau a stărilor de suferință și boală. Karma este suma efectelor provocate de acțiunile noastre trecute, conștiente sau inconștiente. Ea se găsește amprentată în corpul nostru cauzal. Gândurile sunt cele care ne creează realitatea. Marea putere a gândului ne poate vindeca bolile și cea mai rapidă vindecare constă în a ne deschide ființa spre Dumnezeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Continut articol

Index