Spatii interne amenajate pentru cei mici astfel incat sa fie fericiti

Spatiile de joaca, fie ele interioare sau in exterior sunt locurile in care copiii se simt cel mai bine si in care asteapta sa ajunga cu nerabdare in orice moment al zilei. Copiii au foarte multa energie de consumat astfel incat un loc de joaca le ofera prilejul perfect sa o faca.

Locurile de joaca interioare reprezinta zona potrivita in care copiii sa se joace in siguranta fara ca parintii sa isi faca griji ca acestia pot intampina diverse pericole ca in cazul daca ar fi in aer liber, unde acestia necesita de un grad mai mare de atentie din partea adultilor. Cand vine vorba despre locuri de joaca de interior, structurile modulare sunt principala sursa de atractie a unui loc de joaca. Acestea ofera o gama vasta si variata de elemente si activitati de care cei mici pot beneficia pentru a se intretine intreaga zi. Tobogane, tiroliana, tunuri cu mingi, piscina cu bile, trambulina, obstacole orizontale si verticale,, perete de cataract, rampa de urcare cu forme in relief, tubulaturi de trecere fixe si mobile, cos de baschet, poduri miscatoare si multe altele, toate acestea fac parte din nenumaratele activitati pe care cei mici le pot desfasura in interiorul unui loc de joaca.

Saltele elastice pentru sarituri sunt recomandate oricarui loc de joaca amenajat sunt nelipsite din acestea, ofrindu-le celor mici ocazia de a face miscare, sport si de a se distra in acelasi timp. Sunt foarte rezistente au dimensiuni generoase si sunt concepute special pentru a rezista unui trafic intens precum cel din locurile de joaca. 

Locurile de joaca modulare sub forma de labirint si nu numai sunt foarte bine gandite. Cu siguranta ati putut observa ca sunt create ca niste circuite de joaca foarte bine stabilite care sa ii puna la incercare pe cei mici, totul intr-o maniera distractive. Acestea sunt cele care prezinta cel mai mare interes pentru copii deoarece aici pot avea parte de un numar mare de activitati datorita echipamentele foarte variate care compun structurile modulare. Copii experimenteaza totul cu entuziasm, de la obstacolele orizontale si verticale, musuroaiele de furnici, podurile miscatoare, sacii de box, rampele de urcare si coborare, pana la activitati mai complexe precum tobogane drepte sau spiralate, tiroliene, tunuri cu mingi, trambuline sau pereti de catarat.

Toboganele cu role sunt un concept mai nou pe piata, care fata de toboganele obisnuite dispun de role in locul cilindrii atasati pe sinele de suport de pe suprafata de alunecare. Astfel alunecarea va avea un efect de scuturare, nu lina ca in cazul toboganelor obisnuite.

Tunurile cu mingi prezinta un mare interes pentru copii care vor adora o lupta cu mingi din spuma moale, mingi ce sunt lansate cu ajutorul unor tunuri asezate fata in fata, pe diferite nivele. Acesta poate fi considerat si un joc educativ, copiii invatand astfel jocul in echipa.

Toboganele sau circuite de joaca gonflabile vor fi mereu pe lista preferintelor celor mici. Zone de sarit sau cu obstacole, de diferite dimensiuni, modele si culori, pe langa distractie le va oferi celor mici si ocazia de a-si stimularea musculatura.

Complexitatea amenajarii unui locul de joaca este direct proportional cu gradul de divertisment si dorinta copiilor de a-si petrece timpul in locul de joaca respectiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *