Managementul personalului

Administrarea personalului a devenit un lucru foarte important in organizatiile de azi, pentru a avea grija ca lucrurile se misca cat mai bine si munca este din ce in ce mai eficienta. Managementul personalului a devenit un fel de stiinta care e necesara in organizatiile contemporane, cu departamentele de resurse umane si activitati de management al personalului care au o pondere din ce mai mare.

Orice firma, fie ea noua infiintata, fie cu ani de experienta pe piata sau cu o multime de angajati trebuie sa aiba la dispozitie un departament de HR competent pentru managementul eficient al angajatilor. Chiar daca multe din companii s-au tehnologizat si au o multime de masinarii prin zona, acestea trebuie manevrate si intretinute de un anumit personal, personal care trebuie recrutat, selectionat si evident instruit pentru a putea opera diverse tipuri de masinarii.

Pe langa asta, personalul trebuie motivat inteligent pentru a nu parasi organizatia si pentru a fi multumit cu ceea ce se intampla in cadrul acesteia, fiind necesara constructia unei anume culturi si dezvoltarea unui spatiu de lucru corespunzator pentru a ii mentine pe acestia la acel loc de munca pentru mai mult timp.

Majoritatea organizatiilor ating un anumit usor de dezvoltare, urmand apoi un declin si, daca nu este intretinut cum trebuie, chiar o disparitie pentru piata. Specialistii in HR spun ca de cele mai multe ori aceste probleme interving din cauza unui management defectuos, acesta fiind caracterizat prin empirism, practici diletante si metode intuitive de conducere.

Aceste lucruri pot fi evitate in timp daca decizile se iau cu consideratie la resursele umane, dar si la profitul pe care l-ar putea acestia cu o instruire eficienta.

Mai exista si solutia de externalizare a administratii personalului catre firme cu adevarat specializate in resurse umane, firme precum cei de la HRP (Human Resources Planning), care pot ajuta de exemplu cu externalizarea serviciilor de salarizare cu ajutorul unui software, fiind un proces care reduce costuri, in special pentru companiile mai mici care nu isi permit un intreg departament de resurse umane. In schimb e un proces fara riscuri, sigur, confidential si eficient, ajutandu-va sa economisiti timp pentru activitatile specifice domeniului de activitate pe care il aveti.

In plus, acestia au o echipa profesionista, oferindu-va informatii cu privire la modificarile legislative in domeniul salarizarii si al codului muncii, ajutandu-va sa luati decizi pe baza acestor modificari.

Indiferent de decizia pe care o luati legat de HR, e important sa aveti un astfel de serviciu in cadrul companiei dumneavoastra pentru a va eficientiza munca si a va mentine angajatii multumiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *