Cum ne facem bagajul pentru o calatorie?

Cu siguranta ne dorim valiza ideala, mica si usoara, dar in care sa incapa macar jumatate de sifonier, dar nu exista.

Asa ca avem trei variante posibile:

Sa ne gasim o valiza de marime medie pe care o umplem pe jumatate pentru ca restul de spatiu s ail folosim la intoarcere pentru cumparaturi. Stiu ca nu va puteti abtine, asa ca mai bine faceti loc anticipat.

A doua varianta ar fi sa pregatim tinutele pentru fiecare zi inainte sa le bagam in bagaj. Astfel vom aveam hainele perfect asortate.

Sau luam 3-4 valize pline de haine si accesorii si gasim pe cineva care sa nu le care peste tot. Dar tot ramanem noi cu impachetatul si despachetatul de 4 ori, iar la 3-4 valize e ceva de munca.

Sa zicem ca alegem variant a doua. Planificarea tinutelor e o idee genial si pentru evitare pierderii timpului zilnic alocat alegerii tinutei. Totusi, hainele trebuiesc alese cu grija sa nu avem surprise in calatorie. Hainele care nu se sifoneaza sunt absolut necesare pentru a nu avea grija calcatului chiar si in vacanta. Un truc simplu ar fi sa nu le impacheta in modul classic ci sa le rulam cu grija. Astfel se vor sifona mult mai putin si am avea mai mult spatiu in valiza. De altfel, cand ajungem in camera primul lucru pe care ar trebui sa il facem e sa despachetam si sa ne aranjam toate hainele in dulap sa se poata intinde.

Cand ne facem bagajul trebuie sa ne gandim la destinatie si activitatile pe care le vom avea.

Hainele pentru calatorie trebuie sa fie comfortabile, asa ca daca mergeti la plimbare in munti mai bine nu va luati cu voi 10 rochii de seara pentru singura petrecere programata.

Pentru vacantele exotice, pe o insula uitata de lume, aveti grija ce culori alegeti. Chiar daca va plac cele inchise, acestea nu sunt deloc indicate pentru ca atrag caldura. Din contra, mergeti pe culori deschise care reflecat lumina, albul e cel mai indicat.

Tinutele de vacanta trebuie sa fie calitatie pentru ca nu vreti sa va treziti cu blugi rupti, sandalele tocite sau rochiile cu bretele rupte. Mai bine luati 4-5 haine foarte bune cu care sa nu aveti astfel de probleme neplacute.

De tinut minte: Nu luati pantofi noi, nepurtati, mai ales daca aveti de gand sa va plimbati mult pentru ca va pot distruge si vacanta si picioarele.

Voi cum va faceti bagajul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *