Jucarii pentru copii

Daca acum zece sau cinsprezece ani era greu sa faci rost de jucarii bune pentru copilul tau (stiu si eu personal cum era, tinand cont ca eram tehnic copil in acea perioada), dar odata cu anii buni (din 2004 incoace), producatori mari de jucarii si jucarioare au intrat pe piata de la noi si au acoperit acest segment destul de bine, suficient de bine incat astazi vedem copii plictisiti de jucariile simple care le gasesti in magazine, toti isi doresc ceva mai interesant si mai special pentru joaca. Fetitele prefer in continuare papusile si diverse jucarii care le dezvolta simtul artistic, in timp ce baietii prefera elicoperele cu telecomanda sau masinutele cu telecomanda, tinand cont ca le pot controla de la distanta si pentru ei e totul wow in aceasta perioada a vietii.

Elicopterele cu telecomanda sunt relativ noi pe piata de la noi, primele elicoptere cu o autonomie mai serioasa sau chiar cu baterie reincarcabila fiind produsa abia prin 2007-2008, iar atunci acest tip de jucarie era considerate de lux, un cadou cu adevarat special, iar daca doreai sa o oferi cuiva trebuia sa scoti ceva bani din buzunar. Acum insa, cand mai multi producatori au intrat in aceasta industrie si au inceput sa produca elicoptere teleghidate la preturi din ce in ce mai mici, preturile au tot scazut, iar astfel de jucarie este acum mult mai accesibila decat acum cativa ani.

Probabil ca tot trebuie sa scoti ceva bani din buzunar pentru a avea o astfel de jucarie, dar ce nu fac unii parinti pentru copii lor, mai ales cand acestia sunt cuminti si invata bine la scoala.

Oricum, parintii cauta sa cumpere jocuri si jucarii care sa ii tin ape copii departe de calculator. Jucarii din plus, de plastic, masinute sau elicoptere teleghidate, toate intra in aceasta categorie, iar daca vreti sa stiti cat cheltuie romanii pe jucarii, ei bine, undeva la 150 de lei per tura de intrat intr-un astfel de magazin. Pe an in medie vin undeva la 1000 de lei cheltuiti pe jucarii.

Iar toate acestea pentru ca parintii din 2016 isi doresc copii care sa nu stea foarte mult cu ochii in laptopuri si calculatoare, ci doresc sa le achizitioneze jucarii care sa ii ajute sa se dezvolte.

One thought on “Jucarii pentru copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *