Igiena dentara: apa de gura. Cand si cum o folosim?

Am scris recent un material legat de problema spalatului pe dinti in Romania, articol in care am trimis spre mai multe materiale publicate pe site-uri cu autoritate de la noi din tara. Oamenii sunt comozi si nu folosesc periuta si pasta de dinti suficient de des sau, in unele situatii, nu le folosesc deloc. Iar acest lucru nu ne face deloc cinste, pozitionandu-ne la nivel de Europa printre tarile codase. Am zis ca ar fi bine sa revin la capitolul igiena dentara, pentru ca un este un topic consumat, cel putin din punctul meu de vedere. Si astazi voi aborda si folosirea apei de gura, cand si cum o folosim. Probabil ca in viitor voi mai redacta si un articol legat de folosirea atei dentare, fara sa vreau sa par ca un profesor de 70 de ani care preda despre ultimele tehnologii in programare sau automatica.
Ingrijirea personala, mai ales in zona mainilor si a fetei se poate face cu mai multe produse de igiena. Iar daca vorbim despre igiena dentara, apa de gura poate fi o solutie rapida, pentru deplasari sau pentru uz zilnic, dupa mase. Apa de gura are costuri incepand de la 7-8 lei si poate ajunge si la 20 de lei, in functie de cantitate si de componenta. Este indicat sa folosesti periuta de dinti si ata de dinti, dupa care sa igienizezi si cu apa de gura pentru a te asigura de o curatire completa a cavitatii bucale. Totodata, apa de gura iti va lasa o respiratie proaspata mereu, iar majoritatea produselor comercializate in Romania avand si functie antibacteriana.
Ca si in cazul oricarui alt produs (de igiena sau nu) este recomandat sa optezi pe varianta naturala (daca exista in gama producatorului). Si, evident, o firma cat de cat cunoscuta, care se respecta.
Voi ce fel de produse de igiena dentara folositi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *