Analizele medicale nu trebuie sa fie o corvoada

Indiferent ca e vorba de analizele pentru medicina muncii sau de analizele necesare pentru obtinerea permisului ori a vreunui aviz pentru meseria pe care o practici, realizarea analizelor medicale nu trebuie sa fie o corvoada. Foarte multi dintre cei care primesc dosarul cu analizele ce trebuie efectuate traiesc cu impresia ca obtinerea resultatelor este un proces dificil, care costa destul de multi bani si dureaza destul de mult. Chestiune care nu mai e neaparat adevarata, odata cu aparitia laboratoarelor private de analize medicale.
Un centru medical serios iti va pune la dispozitie un laborator de analize care poate efectua analize pe urmatoarele departamente: alergii, citogenetica, hormoni, microbiologie, toxicologie, screening prenatal, hematologie, biologie moleculara, boli autoimune sau markeri tumorali. Totodata, la un centru medical serios, analizele care au timp de executie 24 ore pot fi execute si in regim de urgenta (evident, dupa achizitionarea unei taxe de urgenta modice).
Taxele de urgenta pot insemna intre 10 si 30 de lei in plus, in functie de anumite praguri pentru valoarea totala a analizelor dorinte de catre beneficiar. Rezultatele analizelor executate în regim de urgență vor fi eliberate în interval de 2 pana la 4 ore, in functie de tipul de recoltare.
Pentru unii dintre noi experienta plimbarii prin spitale sau centre medicale poate fi asociata cu stat la coada sau timp pierdut pe la usile medicilor, iar acesta corespondenta psihologica nu mai are baze reale in sistemul medical modern de astazi. Centrele medicale au inteles ca timpul beneficiarilor este pretios, astfel incat si-au adaptat serviciile la cerintele pietei. Indiferent de tipul analizelor medicale pe care trebuie sau doresti sa le efectuezi, stii sigur ca lucrurile se pot rezolva repede si la costuri accesibile.
Tu cat de des iti faci analizele medicale? Te duci sa faci analize medicale strict pentru verificarea sanatatii generale? Stiai ca accesul la servicii medicale în sistemul public, este posibil numai cu cardul de sănătate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *