Generatoarele pe diesel, plusuri si minusuri

V-am mai povestiti si cu alte ocazii ca am la indemana un generator de curent pe motorina pe care il folosesc cand merg in zone mai izolate in care nu prea am cum sa fac rost de electricitate prin metode traditionale. Si ma refer la zone in care am nevoie sa am o priza la indemana, ca sa imi incarca un laptop, un calorifer si poate un fierbator ca sa imi fac un ceai. Generatorul diesel pe care il am la dispozitie isi face treaba destul de bine pana acum, dar haideti sa va explic pe scurt cate ceva despre el.

In prima faza, pretul si modelul. La momentul achizitiei, generatorul a costat undeva la 1300 de lei, fiind un generator mic pe care il puteam pune rapid in portbagajul masinii fara sa ocupe foarte mult spatiu. Problema era ca nu avea un rezervor foarte mare (pentru ca acesta e mic in dimensiuni), deci trebuia sa merg destul de des sa il realimentez. In plus, pentru un rezervor mic, pretul e ceva mai mare decat la un generator simplu pe benzina. Si daca vrei sa stai undeva in munte sa te bucuri de natura, vei auzi pe fundal nu numai pasarele, ci si un sunet de motor diesel in mod constant. Pentru ca sunt destul de zgomotoase.

Avantajul cel mai mare e insa la consum, pentru ca ajungi sa poti sta linistit o noapte intreaga cu el pornit folosind vreo 10 litri de combustibil. Dar acesta e un generator mic, pentru treburi marunte, usor de carat.

Majoritatea persoanelor care folosesc un generator pe motorina au unul de dimensiuni mari, extrem de util in cadrul lucrarilor din constructii in zone fara electricitate. Iar acolo e esential sa fie diesel, pentru ca lucrarile respective se pot intinde pe mai multe zile, iar cu un generator pe benzina ai pierde foarte multi bani.

Aveti vreun generator de curent ? Daca aveti, la ce il folositi ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *