Cum sa folosesti uleiul de motor cat mai eficient

Daca mergi suficient de mult pe drumuri prin Romania, sigur ai acumulat o gramada de kilometri si a trebuit sa faci pana la urma schimbul de ulei. Indiferent de tipul de ulei pe care l-ai folosit, fie el Castrol, Elf sau Mobil, a trebuit sa faci schimbul respectiv undeva pe la 10-12.000 de km, poate chiar 15.000 de km, daca ai fost usor ocupat si nu ai avut timp de asta. Sau ai uitat.

Oricum, ar fi bine sa nu il lasi prea tarziu, pentru ca daca nu schimbi uleiul in timp util, s-ar putea sa ai probleme mai mari in viitor din cauza asta. E mai bine sa il schimbi in timp util si sa nu platesti mai mult in viitor pentru posibile probleme in interiorul motorului sau chiar pentru un motor nou cu totul. E drept, daca ai o masina mai veche si ceva mai populara, s-ar putea sa ai norocul sa gasesti un motor decent cu 400 de euro + 150 montajul si punerea tuturor racordurilor in ordine.

Dar poti sa nu faci acest procedeu mult prea repede schimband uleiul de motor in timp util. Un ulei cat mai curat poate face o ungere ceva mai buna si prelungi viata motorului.

Dar nu este singurul loc in care e necesar de ulei. E bine de stiut ca nu doar motorul are nevoie de un ulei bun pentru o functionare adecvata, ci si alte componente care fac lucruri pe la motor sau volan, cum e de exemplu pompa servo sau transmisia (cutia de viteze in special). Sunt niste uleiuri speciale pentru fiecare componenta, acestea trebuind adaugate la momentul oportun. In cazul cutiei de viteze e bine sa schimbati si uleiul cand realizati inlocuirea acesteia.

Un ulei bun poate sa prelungeasca viata componentelor si viata masina. Asa ca faceti schimburile de ulei de motor cand trebuie, iar asta va va ajuta sa evitati problemele in viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *