Creditarea unei afaceri la inceput

Sunt multi tineri cu idei in Romania, unii cu idei mai bune, altii cu idei mai putin stralucite, dar toate pot deveni intr-o zi o afacere de succes cu motivatia necesara. Din pacate insa, motivatia nu este suficienta pentru a ajuta un tanar din ziua de azi sa porneasca la drum cu propria afacere. Pe langa ideea pe care o are si munca pe care trebuie sa o depuna pentru a ajunge la un proiect de succes, e nevoie si de o sursa de finantare. Iar pentru multi tineri, acest lucru e o problema, mai ales daca afacerea pe care doresc sa o deschida e una de productie, acolo fiind necesare multe fonduri.

Si in mare, sunt 3 feluri in care un tanar intreprinzator cu o idee poate face rost de bani:

  1. Creditul nerambursabil de pana la 10 000 de euro oferit de statul roman – problema in aceasta sintagma e “statul roman”, pentru ca imprumuturile de genul rar se obtin la sumele dorite, de multe ori sumele aprobate fiind destul de mici si insuficiente pentru a iti porni afacerea. Dar asta nu inseamna ca nu exista credite aprobate, doar ca aici e vorba de o finantare pentru proiecte mici.
  2. Business Angel – aceasta metoda este destul de populara in afara tarii, legea aceasta a venit la noi abia acum cateva luni, investitorii putand ajuta si sfatui tineri intreprinzatori pentru dezvoltarea afacerii. Ceea ce este un lucru foarte bun, pentru ca vei primi sfatul cuiva cu experienta pentru a putea intelege mai bine cum functioneaza si cum se conduce o afacere. Partea mai putin buna: cand accepti un business Angel, acesta investeste o parte din bani, dar pentru o parte din afacere. In mare e o idee buna, ramane de vazut cum se va dezvolta la noi.
  3. Creditul – pentru o investitie mai mare, creditul ramane cumva o sursa de imprumut pe termen lung viabila. Sunt mai multe tipuri de credite, cel mai popular fiind creditul pentru investitii, util dezvoltatorilor de afaceri, dar mai sunt si alte tipuri de credite acordate de banci, cum sunt creditele de nevoi personale, creditele de investitii imobiliare sau creditele de studii. Banii se dau, dar pentru suma primita platesti o anumita dobanda pe termen lung.

Oricare din variantele alese are beneficiile si dezavantajele ei, totul depinde de ideea pe care o ai pentru a porni afacerea si felul in care doresti sa o dezvolti pe termen lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *