Ceasuri de test

In ultima vreme am dezvoltat o pasiunea pentru ceasuri, in general din cauza unui podcast pe care il ascult in cadrul caruia se explica detaliat cum functioneaza anumite ceasuri si in ce fel unele ceasuri de mana pot fi purtate ca si accesorii de moda.

Asa ca in ultima vreme mi-am adus in colectia de ceasuri inca doua modele: un smart watch de la LG si un ceas clasic de la Cassio.

Ceasul de la Cassio a fost un cadou primit de la un prieten pentru ziua de nastere, si chiar daca apreciez cadoul lui (pentru ca multe din ceasurile barbatesti din gama Cassio nu sunt foarte ieftine), din pacate nu a potrivit deloc modelul cu ceea ce imi place mie, alegand un model destul de complicat si cu o gramada de mici ceasuri si masuratori pe care acel ceas le poate efectua. Probabil ca s-a saturat sa tot vorbesc despre ceasuri si s-a hotarat sa imi cumpere un ceas mai complicat, ca sa pot vorbi un podcast intreg despre asta (n-am inca nici un podcast, dar ma gandesc serios sa pornesc unul, pentru ca mi se pare destul de interesant).

Cat despre Smart Watch, e un LG pe care l-am luat in urma unui articol citit la Marius Sescu, in care descria ceasul si ceea ce stie el sa faca. Am apucat sa il testez destul de putin pana acum, si asta pentru ca nu ma simt foarte confortabil cu el la mana. Nu din cauza curelei, ci din cauza ca eu cam lovesc cu incheietura o multime de lucruri pe parcursul unei zilei, iar smart watch-ul are deja cateva zgarieturi vizibile.

Pedometru, alarma si faptul ca poti sa vorbesti la telefon direct de pe ceas sunt niste functii faine, dar din ce am vazut pana acum nu pot instala si alte aplicatii pe telefon, in genul unor aplicatii de fitness tracking sau ceva similar. Nu are nici functia de health pe care o are un Apple Watch, dar sa fim seriosi, e vreo 300 $ diferenta intre cele doua produse.

Ambele ceasuri au fost interesant de purtat, dar pana acum nu imi pot deplasa de pe incheietura Kalenji-ul, care e super comod la drum lung si la care nu am nevoie de o multime de functii, in afara de cronometru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *