Alegerea celui mai bun aspirator

Aspiratorul ca produs este consider un lucru normal in casa oricarui roman, fiind unul din electrocasnicele care nu lipsesc din lista de casa noua. Dar daca esti in cautarea unui aspirator si nu stii precis ce sa alegi, te ajutam noi cu cateva sfaturi pentru a alege aspiratorul potrivit nevoilor tale.

Cele mai uzuale tipuri de aspiratoare sunt aspiratoarele fara sac si aspiratoarele cu sac, cu avantajele si dezavantajele lor. Mai exista si alte tipuri de aspiratoare cu apa cu functie de spalare, aspiratoare verticale sau roboti aspirator, dar aceste lucruri le vom discuta intr-un alt articol.

Cand doresti sa cumperi un aspirator trebuie sa iei in calcul factorii importanti, in functie de felul in care sunt aranjate lucrurile in locuinta ta. Printre cei mai importanti factori e puterea motorului, pentru a stii ce putere de tragere a aerului va avea efectiv aspiratorul. In urma unei decizii europene, undeva in finalul anului trecut, s-a decis ca aspiratoarele care au peste 1600 de wati putere sa nu mai fie comercializate, din motive ce au de a face cu eficienta energetica. Cu toate acestea, un aspirator de 1600 de wati este destul de puternic si suficient de bun pentru a face treaba in casa. Mai conteaza si suprafata aspirata, nivelul de zgomot, dimensiunile si greutate, pentru ca e evident ca nu ai nevoie de un aspirator foarte mare pentru o garsoniera de 20 de metri patrati. Dar totul depinde bugetul si preferintele fiecaruia.

In mare, sunt 4 tipuri de aspiratoare:

– aspirator cu sac – cel mai popular dintre acestea, tip de aspirator in care praful este aspirat intr-un sac de hartie sau din material textil. In general sacul e din hartie, pentru ca este mai ieftin si mai usor de inlocuit sau golit si reutilizat, in cazul anumitor tipuri de saci.

– aspirator fara sac – un aspirator care incepe sa devina din ce in ce mai popular si in care aspirarea prafului se face intr-o cuva de plastic. Chiar daca nu necesita saci, e putin mai dificil de golit si aruncat, asta daca nu ai un model cu comprimarea prafului.

– aspirator vertical – un aspirator mic, util pentru suprafete mici, functioneaza cu baterii si permite aspirarea intr-o cuva de plastic de mici dimensiuni. Util in zone greu accesibile sau in spatii foarte mici

– aspirator cu spalare – un aspirator care include si un recipient cu apa si detergent pentru spalarea covorului in timpul aspirarii. Util daca vrei sa faci 2 lucruri intr-unul si ai o casa cu multe covoare.

Mai exista si alte tipuri de aspiratoare, cum sunt cele de mana, pentru aspirarea prafului de pe canapele sau de pe alte suprafete mici, aspiratoarele de curatat cu abur sau aspiratoare de scame.

Exista multe modele de aspiratoare pe piata, iar pentru a face alegerea potrivita trebuie sa te informezi temeinic si sa ai ceva bani pusi la dispozitie, mai ales pentru aspiratoarele complexe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *