Vreme rece, haine bune

A venit un val de ploi in ultima vreme, iar multi dintre noi l-am simtit destul de puternic, mai ales cand te gandesti ca acum cateva zile erau inca 30 de grade, iar brusc au aparut ploile si temperaturile au scazut pana pe la 10-11 grade ziua, iar noaptea s-au dus chiar catre 5-6 grade. Si vorbim de temperaturile acestea in Timisoara, nu intr-o zona mai departata si mai muntoasa, gen Miercurea Ciuc.

Asa ca dupa o toamna extrem de secetoasa si caniculara, a venit timpul sa scoatem din dulap imbracamintea de toamna, incepand cu pantalonii gen jeansi, fleece sau fas si jacheta care statea undeva in coltul dulapului. Daca vrei imbracaminte usoara pe o astfel de vreme, e mult mai simplu sa ai niste haine tip fleece sau de fas, in functie de conditii.

Hainele fleece sunt bune in multe situatii si asigura o protectie buna impotriva vantului si a ploi, asadar nu vei simti foarte tare ploaia daca ai de mers pe jos pana la locul de munca. Daca insa vine ceva in genul unui potop, e mai bine sa te retragi intr-o cladire sau sa iti rogi unul dintre colegi sa te duca cu masina pana la munca.

Jacheta de fas insa e ceva foarte util pe astfel de vreme. O jacheta de fas fara maneci combinata cu o bluza englezeasca sunt foarte bune pentru vremea ploioasa de afara. Jacheta de fas se usuca destul de repede, iar bluza de care vorbesc nu las frigul si ploaia sa atinga pielea asa usor. Eu personal am o jacheta de fas in masina in orice anotimp, pentru ca niciodata nu poti stii cand ai nevoie de asa ceva.

Asta e doar inceputul toamnei, pana in decembrie o sa scoateti haine tot mai groase din dulapurile noastre. Iar daca nu aveti haine mai groase prin dulap, probabil ca e timpul sa faceti rost de cateva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *