Dinti mai drepti si mai frumosi din timp

Zambetul pe care il oferi unei persoane poate sa ii faca ziua mai senina, spunea la un moment dat unul din marii poeti… de pe facebook, probabil. Dar asta nu inseamna ca nu e adevarat. Un zambet frumos si dintii bine intretinuti sunt un semn al unei persoane sanatoase si pline de viata si parca altcumva vorbesti cu o persoana cand iti zambeste si vezi ca zambetul acesteia este placut.

Problema e ca nu multe persoane de pe planeta se pot lauda natural cu o dantura perfecta si cu un zambet frumos. Multe dintre persoanele pe care le vedem cu un zambet placut au petrecut multe ore ingrijindu-si dintii si mergand la dentist pentru intretinere sau, la inceputul procesului de transformare, la un medic ortodont pentru a indrepta eventuale imperfectiuni.

Problema cu dintii e ca sunt foarte putini flexibili, iar cand dorim sa facem asta cand suntem adulti, e un proces de durata in care un aparat ortodontic este introdus pe langa dinti care in timp sa aduca toate masele in pozitiile potrivite.

Tocmai de aceea ziceam ca e bine ca acest proces sa vina imediat dupa aparitia tuturor maselelor si imediat dupa ce au trecut maselele de minte, pentru ca atunci e cel mai usor de intervenit si corectat anumite defectiuni la acest nivel.

Perioada de corectare depinde de la caz la caz, dar daca sunt doar putin iesite de la locul lor, tratamentul poate dura doar 6 luni, daca insa e ceva mai complicat, se poate ajunge si la doi ani de tratament. Cert e ca dupa ce se face asta, tot ce trebuie facut e sa ingrijiti corespunzatori dintii pentru un zambet frumos.

Singurelele probleme care mai pot aparea in timp sunt cauzate de maselele de minte, care pot impinge dintii din pozitia initial daca sunt lasati prea mult. Asa ca in cazul in care simtiti dureri de genul si aveti undeva intre 21 si 27 de ani, mergeti si faceti-va o radiografie sa vedeti daca nu cumva vor iesi si maselele de minte. Asta ca sa nu mai refaceti inca o data acel tratament de corectare al pozitiei dintilor…

2 thoughts on “Dinti mai drepti si mai frumosi din timp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *