Materiale pentru tricouri sport

Alege-ți tricoul în funcție de activitățile zilnice

Cu siguranţă fiecare dintre noi are un garderobă un tricou sport. Dacă nu pentru pentru ţinutele relaxate de weekend, atunci pentru ţinutele de sală sau pentru zilele în care te gândeşti să faci jogging în parc. Dacă totuşi nu mergi la sală sau nu practici vreo activitate fizică, atunci cu siguranţă ai un tricou sport pe care să îl porţi în zilele petrecute acasă, zile în care nu vrei să faci nimic toată ziua decât să te relaxezi la un serial bun şi să bei ceva cald. Iar dacă nici pentru asta, cu siguranţă ai un tricou sport în care dormi pentru a-ţi face nopţile mai confortabile.

Ocaziile în care poţi purta această piesă vestimentară extrem de comodă sunt infinite. Trebuie doar să ştii ce materiale pentru tricouri sport să alegi pentru un plus de confort.

Bumbacul este cea mai la îndemână alegere. Fibră naturală, bumbacul este foarte plăcut la atingere şi extrem de rezistent. Aşadar, nu trebuie să îţi faci probleme că după doar câteva purtări te vei trezi cu tricoul descusut sau scămoşat. Avantajul constă în faptul că acest material lasă pielea să respire şi împiedică apariţia transpiraţiei. Mai ales dacă eşti o persoană cu piele sensibilă, care se irită uşor trebuie să porţi haine din bumbac natural. Un minus ar fi că se usucă foarte greu şi reţine umezeala, aşadar tricourile sport din bumbac sunt alegerea perfectă pentru zilele relaxate în oraş, dar nu foarte active.

Tot o fibră naturală, lâna merino este şi ea folosită la realizarea tricourilor sport. Aceasta menţine senzaţia de răcoare, este foarte plăcută la atingere, uşor de spălat şi anti-statică. De menţionat ar fi că se usucă de 2 ori mai rapid decât poliesterul, care la rândul lui se usucă mult mai rapid decât bumbacul.

Fibrele sintetice precum poliesterul au o rezistenţă sporită la abraziune şi îţi vor asigura flexibilitatea şi libertatea de mişcare. Plusul este că spre deosebire de bumbac se uşucă foarte rapid şi nu reţin apă. Dintre fibrele sintetice cunoscute pe piaţă în top se afla coolmax-ul, un material cu proprietăţi de uscare rapidă şi foarte eficient în eliminarea transpiraţiei. Acesta reţine cu 30% mai puţină apă şi se usucă cu 50% mai rapid decât bumbacul.

Materialul tricoului sport trebuie ales în funcţie de activităţile pe care alegi să le practici în cea mai mare parte a timpului!

Care crezi că este cel mai potrivit material pentru un tricou sport?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *