Louis Vuitton cumpara marca Christian Dior intr-o tranzactie record

christian dior

O tranzactie uriasa a avut loc in lumea modei in aceste zile, cand producatorul de imbracaminte si accesorii de lux Louis Vuitton a preluat in totalitate controlul asupra brandului Christian Dior, intr-o tranzactie de peste 12 miliarde de euro.

Prin aceasta achizitie, cei de la Louis Vuitton isi vor adauga in portofoliu divizia de genti si imbracaminte a Christian Dior, totodata aducand produsele marca Christian Dior sub acelasi producator.

Suma oferita de Louis Vuitton a fost de peste 15 ori profitul inainte de taxe, pe ultimul an, al diviziei Dior, cu plata care va fi efectuata fie prin numerar, prin actiuni.

Tot portofoliul Christian Dior urmeaza sa treaca la Louis Vuitton, deci probabil ca mai aveti ceva timp pana cand puteti sa cumparati la preturile normale genti, haine, bijuterii sau sandale romane, pana cand toata tranzactia va fi oficiala.

Christian Dior si-a infiintat casa de moda in anul 1946, iar de-a lungulul timpului a creat o multime de colectii si au lucrat designeri celebri ca Pierre Cardin sau Yves Saint Laurent. Aceasta vanzare vine in contextul unei perioade mai bune a brandului, dupa o perioada de cativa ani cand resursele financiare ale companiei au fost mai limitate.

In urma acestei achizitii, se preconizeaza o crestere a nivelului Dior, probabil cu o mai buna marketare a produselor pe pietele din vestul Europei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *