Ce se transporta pe la noi prin tara

Transportul de marfa peste tot prin tara pare foarte usor in acest moment. Doar intri pe bursa de transport, pui anunt pentru o cursa din locatia x in locatia y si voila: iti gasesti cel putin 2 oameni care ar vrea sa mearga incolo si care liciteaza pentru cursa respectiva. Foarte simplu, competitiv si cu preturi mai reduse pentru persoanele care au ceva de transportat din cand in cand.

Asta evident cand vorbim de marfa simpla, pentru ca pe drumurile patriei se transporta o multime de alte bunuri. Pornind de la cea mai simpla duba pana la tirurile giganta care transport tone intregi de combustibili sau transporturi agabaritice care duc bucati de poduri sau cladiri prefabricate.

Transporturile agabaritice sunt exceptia, dar sunt totusi destul de dese pe la noi. Asta chiar daca nu avem o rata imensa de investitiii care sa ne ajute sa construim in tara. Se comanda din afara, nu aia e problema.

Ce se transporta insa in si din Romania ?

In general, o firma de transport are mai multe tiruri si in functie de contractele pe care le are, poate sa transporte de la cereale la cartoane. Cum ziceam, in functie de contracte.

Pentru ca e bursa de transport si mai sunt si contractele negociate din timp, in special de firmele mari, care au nevoie de o siguranta a transportului.

In categoria asta intra companii precum Dacia, care lucreaza cu o multime de firme ca sa isi duca masinile de la Mioveni pana in Vestul Europei, dar si mai departe prin alte tari.

Alte companii care cara bere de la fabricile din Timisoara, Buzau sau Cluj, printre altele. Pentru ca sunt mai multe fabrici de bere in Romania.

Vara, cand deja dau cerealele, in zona de Moldova si de Baragan e plin de tiruri care transporta cereale. In general catre portul Constanta, unde merg la export, in mare parte in Egipt, pentru ca ei sunt cei mai mari cumparatori de cereale.

Astea sunt doar printre cele mai populare transporturi de pe la noi. Pentru pe tirurile din tara se transporta o multime de chestii.

De curiozitate, care e cea mai ciudata marfa pe care ati vazut-o sau ati auzit sa fie transportata ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *