Ceasuri elegante de mână

Criterii de care să ţii cont când îţi alegi un ceas elegant

La fel ca majoritatea accesoriilor pe care le purtăm, ceasul de mână reprezintă o parte esenţială a personalităţii noastre, tocmai de accea alegerea ceasului de mână potrivit este extrem de importantă. Achiziţia unui ceas trebuie privită ca o investiţie pe care o faci în propria persoană şi în stilul personal.

Poate te-ai întrebat la un moment dat cum să îţi alegi un ceas elegant. Iată câteva criterii importante pe care trebuie să le respecţi înainte de a-ţi alege un ceas elegant de mână:

  • Atunci când îţi alegi un ceas de mână forma acestuia este un factor esential, deoarece de foarte multe ori un anumit model de ceas poate să nu se îmbine armonios cu construcţia noastră fizică. Aşadar,trebuie să ţii cont de constituţia ta. Spre exemplu, persoanele cu încheieturi mici trebuie să poarte ceasuri mici.
  • Este la fel de importantă şi mărimea cadranului. Dimensiunea acestuia ar trebui să fie potrivită lăţimii curelei. Este posibil ca un ceas de dimensiune potrivită să arate ca un ceas de femeie dacă ai încheieturile mai groase, tocmai de aceea pentru a evita o asemenea situaţie poţi opta pentru un ceas cu cadran supradimensionat.
  • Pentru ţinutele elegante alege un ceas cu o curea din piele şi încearcă să le eviţi pe cele cu curele din cauciuc sau metal.
  • Pentru o notă de eleganta poţi opta pentru un ceas cu o curea de o culoare închisă precum maro sau negru, care are cusăturile de o altă culoare: alb sau portocaliu.
  • Este preferabil că ceasul elegant să fie analog, nu digital pentru a-ţi oferi o ţinută clasică. De obicei acesta este ceasul ideal să fie purtat la evenimente formale.
  • Culoarea este un element fundamental. Pentru ţinutele elegante optează pentru negru, maro sau culori neutre. Un ceas în tonuri naturale se poate integra uşor în orice ţinută, la fel ca şi ceasul cu curea neagră. Prin cromatica sa, ceasul poate deveni un element care întregeşte ţinuta.

Fie că ai deja o colecţie numeroasă de ceasuri, trebuie neapărat să se afle printre ele şi un ceas elegant de mână. Acesta îţi va fi de mare autor pentru evenimentele formale, de tip black-tie sau white-tie la care trebuie să participi.

One thought on “Ceasuri elegante de mână

  1. Pingback: Bluze cu volane în talie – Zece Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Index