Escarpeni de piele

Escarpenii s-au aflat dintotdeauna în atenţia doamnelor şi domnsioarelor stilate. Sunt chic, iar dacă sunt aleşi avându-se în vedere anumite aspecte, pot fi purtaţi multe sezoane la rând.

Unul din aceste aspecte este legat de materialul din care sunt realizaţi escarpenii. Este bine ştiut faptul că pantofii de calitate superioară sunt realizaţi din piele naturală.

Pielea din care sunt realizaţi escarpenii se clasifica în:

  • Piele box sau pielea de viţel este o piele naturală foarte fină, netedă.
  • Pielea întoarsă
  • Pielea lăcuită

Este foarte uşor să asortezi corect materialul pantofilor la hainele şi la geanta care îţi compun outitul, atâta timp cât ţii cont de anumite criterii, precum: locul în care urmează să porţi pantofii, stilul vestimentar şi momentul zilei.

Escarpenii din piele box pot fi purtați la ţinute de zi, office sau de seară, ceea ce îi face foarte versatili. Se potrivesc atât cu o rochie feminină, cât şi cu blugi sau costum. Acesti escarpeni din piele box nu influenţează radical outfitul pe care îl porţi, decât dacă optezi pentru o culoare puternică sau contrastantă.

Escarpenii din piele lăcuită sunt mai degrabă potriviţi pentru ţinutele de petrecere. De exemplu îi poţi purta la o rochie lungă din satin, sau la o rochie vaporoasă din voal. În cazul acestor pantofi, jocul de texturi este foarte important, deoarece nu vrei să dai greş! Luciul pantofilor va oferi intotdeuna acea notă glossy de care ai nevoie pentru a întoarce multe priviri.

Escarpenii din piele întoarsă se încadrează de minune în ţinutele de zi, fie că vorbim de cele office, fie de cele casual. Se pot asorta la blugi, fuste mini înflorate, rochii midi drepte – în general la orice. Dacă vrei să asortezi escarpeni din piele întoarsă la o ţinută de seară, culoarea ar trebui să fie una neutră: nude sau negru.

Îţi rămâne să alegi modelul care să ţi se potrivească cel mai bine. Înainte de asta gândeşte-te în ce context o să porţi pantofii, pentru că dacă trebuie să mergi la un eveniment black-tie nu poţi alege escarpenii din piele întoarsă. Noi îţi recomandăm să optezi pentru pielea clasică, mată, pentru că este mult mai versatilă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *