Fotografie stock

fotografie stockFotografie stock

Domeniul cu una dintre cele mai frumoase cresteri in online este microstockul. In Statele Unite, presa din online s-a obisnuit sa cumpere imaginile pe care le foloseste pentru publicatie,spalandu-se pe maini de grija drepturilor de autori pentru imagini si ajutand in felul acesta la buna dezvoltare a industriei foto. Romania nu ii urmeaza pe americani, insa, din acest punct de vedere. Publicatiile online de la noi din tara sunt obisnuite sa preia imaginile direct din motoarele de cautare, fara sa se intrebe cui ar trebui sa ii acorde creditul pentru ele.

Una dintre modalitatile de evitare a acestui furt indirect poate fi chiar promovarea microstockului si in Romania. Pentru un ziar online cu peste 20 de editori nu ar trebui sa fie un cost enorm cumpararea unui abonament de download fotografii de pe site-ul unei agentii de stock. Costul mediu pentru o imagine variaza intre 1 si 2 dolari americani. Poate primele persoane care ar trebui sa afle despre cum anume functioneaza microstocul in SUA sunt redactorii sefi de la publicatiile importante din Romania.

Cateva dintre avantajele folosirii site-urilor cu fotografie stock sunt :

1. baze de date foarte mari de imagini din care se putea alege
2. preturi foarte mici pentru imagini si drepturile de folosire a acestora
3. imaginile foarte bine categorizate si selectate
4. functii de cautare “in-database” care permit acces rapid la imagini
5. timp foarte scurt de achizitie; imaginile ajung de la proprietar, prin intermediul agentiei, la cumparator in cateva minute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *