Actualul si viitorul televizor

In anii ce au trecut romanii si-au instalat din ce in mai multe electronice in casele lor, conform unor studii independente. Numarul de televizoare LED sau LCD l-a depasit pe cel al televizoarelor clasice din 2011, urmand ca televizoarele clasice tub catodic sa dispara incet incet de pe piata pana in 2020, urmand a fi inlocuite de televizoare cu ecran plat care consuma mai putina energie si in care instalarea oricarui serviciu de televiziune se poate face foarte simplu cu ajutorul unui cablu hdmi si a unei prize (pentru alimentare, evident).

De cand televizoarele cu ecran plat au aparut si in Romania, tehnologia a evoluat, incepand cu televizoare simple, la televizoare care puteau reda fisiere HD, apoi Full HD, urmate chiar si de televizoare 3D iar acum in 2014 apar din ce in ce mai multe televizoare capabile sa redea si tehnologia 4K, cea mai noua tehnologie aplicata in acest domeniu. Preturile au evoluat in acesti ani si un televizor Full HD a inceput sa fie extrem de accesibil, cu preturi de pana in 1000 de lei.

Un alt pas in plus este Smart TV-ul, un televizor capabil de conectare cu alte deviceuri, gen laptopuri si telefoane. Sony a lansat Smart TV-uri capabile de conectare cu telefoane ca Sony Xperia, putand reda intr-un format foarte bun filmuletele pe care le-ai facut cu telefonul mobil intr-o vacanta, fara sa fie necesara trecerea lor intr-un alt device.

In anii urmatori Smart TV-urile si televizoarele 4K vor fi din ce in ce mai cautate pentru utilitatea lor si probabil vom vedea si niste scaderi semnificative ale preturilor acestor telefoane in urmatorii 2-3 ani cu pana la 30 %. Daca acum iti poti cumpara un Smart TV la preturi intre 2000 si 3500 de lei, in viitor veti putea achizitiona aceste televizoare la preturi intre 1400 si 2500 de lei, conform previziunilor.

Evident ca pana atunci vor aparea si alte tehnologii din in ce mai uimitoare, sa nu uitam si de tehnologia Oculus Rift, putand in viitor sa ne simtim efectiv ca parte a unui film. Oricum, viitorul suna bine in domeniul acesta. Ramane sa ne intalnim in 2017-2018 cu un nou articol in care sa vedem cum mai evolueaza lucrurile in acest domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *