Cod galben de ninsori pentru toata Romania

Agentia Nationala de Meteorologie a anuntat ca incepand cu data de 2 februarie pana pe data de 4 februarie vor cadea ninsori abundente in toata Romania, emitnad codul galben de ninsori si viscol pentru aceasta perioada.

Ninsorile cuprind din nou România, începând de astăzi dimineaţă până sâmbătă seara, a anunţat Agenţia Naţională de Meteorologie, care a emis cod galben de ninsori şi viscol pentru acest interval. Vântul va sufla cu viteze mai mari în sudul şi sud-estul ţării, iar la munte viteza va depăşi 90 km/h, viscolind zăpada.

În plus, până vineri este în vigoare codul portocaliu de ger, cu temperaturi care coboară la minime cuprinse între -17 grade şi -27 grade.

Pentru a nu păţi ca săptămâna trecută, autorităţile au început deja să închidă unele drumuri naţionale, în special cele pe care, la cea mai recentă ninsoare, au rămas blocate mii de maşini.

Astăzi, cuvântul de ordine printre autorităţi este “comandament”, fiecare instituţie întrecându-se care să îl convoace mai rapid. Va fi greu să ştii la care să fii atent mai întâi, pentru că multe se suprapun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *