Descoperă Sri Lanka

Ce trebuie să știi înainte de a pleca în vacanță în Sri Lanka

Înainte de a pleca într-o vacanță exotică în Sri Lanka este bine să te informezi cu privire la această destinație, pentru a nu întâmpina neplăceri în timpul sejurului tău.

Cu o încărcătură istorică și culturală aparte, cu faună și floră sălbatică, cu zone luxuriante și plaje idilice, nu este de mirare că Sri Lanka a devenit una dintre cele mai căutate destinații din Asia.

Înainte de a-ți face bagajele pentru a pleca într-un sejur Sri Lanka, haide să aflăm ceva mai multe despre acest loc fascinant.

Viza pentru Sri Lanka

Înainte de a-ți pregăti bagajele pentru o vacanță în Sri Lanka, este ideal să cunoști care sunt condițiile de călătorie pentru deplasarea ta în această destinație.

Cetățenii români vor avea nevoie de viză pentru o călătorie în Sri Lanka, iar pașaportul trebuie să fie valabil cel puțin șase luni la data intrării în Sri Lanka. Viza turistică pentru Sri Lanka se poate obține cel mai simplu și ușor online, completând un formular tip și achitând taxa de viză. Această viză este valabilă pentru o perioadă de 30 de zile.

Desigur, viza se poate obține și la sosirea în Sri Lanka, pe aeroport, unde veți completa un formular tip, veți plăti taxa de viză și veți avea nevoie de biletul de avion pentru zborul de retur. Consultanții de travel ai agenției de turism Smart Tours vă pot furniza toate detaliile și informațiile necesare despre condițiile de călătorie în Sri Lanka.

Sri Lanka: O destinație sigură de vacanță

Sri Lanka a trecut printr-un război civil care a durat aproximativ douăzeci de ani. Însă după terminarea războiului în 2009, viața s-a întors la normal.

Astfel că, Sri Lanka este o destinație sigură de vacanță, mai ales pentru că localnicii sunt renumiți peste tot în lume pentru ospitalitatea lor. Noi am întâlnit în vacanța din Sri Lanka cei mai amabili și primitori oameni.

Există nenumărate idei preconcepute cu privire la faptul că Sri Lanka nu ar fi o destinație sigură în care să călătorești. Însă după terminarea războiului, Sri Lanka și-a reconstituit rapid turismul, iar în ziua de azi este vizitată de turiști din toată lumea.

Transportul în Sri Lanka

Sejurul din Sri Lanka o să fie perfect dacă îți exersezi din timp răbdarea. Cel mai mare bum turistic al acestei destinații se petrece chiar acum, ceea ce înseamnă că în afara capitalei, lucrurile se întâmplă pe alocuri încet. Spre exemplu, transportul în comun nu este încă foarte dezvoltat, multe drumuri sunt înguste și neasfaltate, se conduce haotic, iar distanțe de 100 kilometri se parcurg chiar și în cinci ore.

De aceea, într-o vacanță în Sri Lanka recomandăm închirierea unei mașini cu șofer pe tot parcursul sejurului. Aceasta este cea mai bună și accesibilă variantă de a explora întreaga țară, deoarece majoritatea șoferilor funcționează ca un fel de ghid turistic personal. În multe dintre situații se leagă chiar prietenii frumoase între turiști și șoferi.

Cultură și spiritualitate

Într-un sejur în Sri Lanka vă recomandăm să explorați cât de mult puteți din cultura acestei destinații

Din punct de vedere istoric, Sri Lanka cunoaște o confluență a diferitelor culturi și religii. Budiști, hinduși, creștini, musulmani, toți aceștia sunt prezenți în Sri Lanka, iar moștenirile lor le veți observa în diverse ruine și monumente precum Sigiriya și Anuradhapura.

Este foarte important să urmați și să respectați obiceiurile locale. Spre exemplu, nu vă faceți poze cu spatele la statuile cu Buddha, nu purtați încălțăminte și nici șosete în interiorul templelor și acoperiți-vă umerii și genunchii.

Dacă îți dorești o vacanță exotică cu adevărat inedită, agenția de turism Smart Tours îți recomandă ca destinație de vacanță Sri Lanka, o destinație cu un mix dinamic de cultură, religie, tradiții, spiritualitate, localnici ospitalieri, temple, plaje idilice și peisaje superbe.

Hai în vacanță în Sri Lanka să descoperi bucuria de a călători!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Index