City Break în Atena

O bucățică de Grecie explorată în câteva zile

Dacă nu aveți foarte mult timp la dispoziție, o vacanță city break în Atena vă va umple de energie și vă va menține vie dorința și pasiunea pentru călătorii. O vacanță în capitala Greciei este întotdeauna o idee bună, mai ales dacă rezervi din timp o vacanță în Grecia, prețurile pentru un astfel de city break pot fi foarte avantajoase.  Un zbor către Atena nu durează mai mult de 2 ore și fără să îți dai seama ai și ajuns în capitala Greciei. Noi am explorat Atena și ne-a impresionat într-un mod deosebit, de aceea avem câteva recomandări pentru iubitorii de călătorii.

Prima recomandare este aceea de a vizita, bineînțeles, simbolul orașului Atena: Muzeul și Acropolele, cu vizită către Partenon, Templul Zeiței Atena și Templul lui Poseidon. Toate acestea se află unul în apropierea celuilalt și se pot vizita în aceeași zi. Poți achiziționa fie un bilet pentru toate atracțiile, fie un bilet doar pentru intrarea la Muzeul Acropole.

O altă locație testată de noi în vacanța în Grecia este cartierul Plaka, de care vă veți îndrăgosti iremediabil. Plaka este un cartier aflat la poalele Acropolelui și este cu adevărat boem: străduțe înguste în stil neo-clasicist, pline de ghirlande cu flori care mai de care mai viu colorate, taverne cu muzică grecească, cafenele, patiserii cu dulciuri și bunătăți grecești, magazine cu suveniruri. Ce să mai, nu ai cum să te duci în Atena fără să nu te plimbi agale pe străduțele cartierul Plaka și să cazi pradă aromelor și texturilor din acel cartier.

După ce am vizitat Muzeul Acropole și ne-am pierdut visători pe straduțele înguste ale cartierului Plaka, ne îndreptăm atenția către Piața Syntagma. De ce este această piață atât de specială? Pentru că în fiecare zi de duminică, în piața Syntagma se schimbă gărzile din fața parlamentului grec, iar experiența în sine este una interesantă, în special când gărzile poartă costumele oficiale.

Dacă îți dorești să explorezi ceva mai multe în sejurul tău în Grecia, îți recomandăm să dai o fugă până în portul Pireu. Pireu este de fapt un oraș în sine, iar din port poți lua un feribot, pentru o scurtă explorare a insulelor din apropierea Atenei. Spre exemplu, într-un city break în Atena, poți lua un feribot către insula Aegina, sau ‘’Insula Fisticului’’ cum se mai numește, unde vei descoperi un mic paradis turcoaz și cel mai delicios fistic.

Atena este un oraș cu multiple activități și locuri de vizitat, cu viață de noapte animată și diversă, în care poți experimenta de la seri cu muzică grecească, până la arome și delicii culinare grecești, urmate de vizite la cele mai inedite atracții și obiective turistice. Pentru o vacanta in Grecia, descoperiți ofertele noastre de pe site-ul Vacante Smart și rezervați din timp un city break în Atena! Spor la călătorit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *