Incaltaminte pentru fotbal pe sintetic

Daca esti amator de fotbal, probabil iti petreci macar o ora pe saptamana incercand sa alergi un pic si sa dai cateva goluri in poarta adversarului, indiferent care ar fi acesta. Nu e si cazul meu, care sunt obisnuit sa joc foarte defensiv, dar multi oameni asta cauta la un meci simplu de fotbal.

Majoritatea acestor partide “extrem de importante pentru oamenii care le joaca” se lasa de multe ori cu julituri si injuraturi, iar in cazurile mai nasoale cu fracturi. Am avut suficienti oameni care au plecat cu fracturi de la terenul de fotbal din cauza unor interventii prea solide. De multe ori insa majoritate calca stramb si fac entorsa sau luxatie (cele mai comune accidentari). Iar de cele mai multe ori asta se intampla din cauza adidasilor sport nepotriviti.

Acum foarte multi ani, cand o pereche de adidasi nike nu era foarte accesibila pentru mine (a se citi aveam 15 ani parintii nu aveau bani), luam cele mai ieftine gume (literalmente, erau toata facute din cauciuc) si jucam fotbal cu ele cum puteam. Evident, oricat de bine m-as fi chinuit sa joc, nu reuseam sa joc cum imi doream eu. Si nu era doar vine adidasilor, sa fim clari intelesi, dar si acestia aveau un procent din vina.

In timp insa, odata ce banii au inceput sa vina mai consistent (la fel si lucrul), am evoluat de la gumele de 30 de lei la adidasi de 60 de lei care se rupeau dupa vreo cateva luni (comparativ cu 2 luni), de aia cumparati de prin piete gen Brancoveanu sau Aurora (pentru cei care sunt din Timisoara), importati de prin China sau Turcia.

Iar la un moment dat am zis ca e timpul sa iau si eu ceva mai decent, asa ca in ultimii 7 ani am mai luat doar 3 perechi de adidasi pentru fotbal (de sintetic). Doua perechi au fost de la Nike, una de la Reebook. Surprinzator, Reebook au cedat destul de rapid (dupa doar un an), in timp ce Nike-urile m-am tinut 6 ani (pana acum). Drept e ca in ultima perioada nu am mai reusit sa acumulez la fel de multe ore de fotbal ca atunci cand aveam 20-21 de ani, dar mi-am facut treaba cu ei pana acum.

Totusi, e de mentionat ca aceste perechi par a fi mai solide din punct de vedere al cusaturilor si lipiturilor, incat sa nu se distruga la fel de usor. De accidentari nu m-au ferit, dar asta pentru ca majoritatea au venit la nivelul soldului, nu la nivelul picioarelor. Poate cand o sa reusesc sa joc mai frecvent o sa reusesc sa le provoc ceva damage, dar pentru moment, adidasii Nike pe care ii am acum isi fac treaba cu brio.

Voi ce perechi de incaltaminte sport ati mai luat si care v-au tinut cel mai mult ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *