Tu folosești un program de pontaj? Te poate ajuta să fii un manager mai performant

Să conduci o echipă este un rol care se deprinde și se șlefuiește în timp. Un lider se formează prin pregătirea teoretică, mult exercițiu, lecturi inspirate, dar are nevoie să aibă de partea sa și instrumente de eficiență, precum un sistem de pontaj electronic.

Deși noțiunea de „pontaj” este de obicei asociată cu o activitate neplăcută, consumatoare de timp, tehnologia schimbă paradigma. O aplicație pontaj transformă pontajul zilnic într-o rutină sănătoasă, care cultivă un mediu de lucru transparent și îți oferă informații prețioase despre ritmul de lucru și productivitatea echipei tale.


Principiile de bază ale pontajului electronic

  1. Coordonatorul de echipă alocă proiecte și task-uri care pot fi pontate de angajați.
  2. Fiecare angajat marchează cu o apăsare de buton începerea și finalizarea unei activități, în sistemul de pontaj online.
  3. Managerul poate verifica în timp real progresul din activități, iar la final de lună, extrage rapoarte detaliate de pontaj, pe care le analizează.

Este cu adevărat simplu, iar dacă apelezi la un furnizor de sisteme de pontaj electronic de încredere, poți avea parte inclusiv de un demo gratuit, ca să te familiarizezi.


Explorează rapoartele de pontaj și ia decizii bazate pe date

Digitalizarea a popularizat în ultimii ani conceptul de „data-driven”, care se referă la o abordare de business în care informația obiectivă, numerică, stă la baza deciziilor importante și poate inspira inițiative de îmbunătățire a proceselor și a modelului de profit.

Implementarea unei astfel de politici, care are rezultate dovedite, nu trebuie să fie complicată. De fapt, un sistem pontaj online este cel mai la îndemână mod de a obține cât mai rapid date despre felul care echipa ta muncește și a afla ce anume poate fi îmbunătățit.

La o utilizare consecventă a unui soft pontaj, după doar o lună, vei avea posibilitatea să generezi automat rapoarte ample despre activitatea din firmă.

Cum te vor ajuta aceste stastici bazate pe pontaj electronic?

  • vei obține rapoarte de activitate transparente și credibile, pe care le poți oferi clienților, pentru a consolida relația cu aceștia.
  • vei identifica care sunt cele mai rentabile proiecte (număr ore lucrate vs. valoarea contractului), pentru a modela strategia de vânzări.
  • vei remarca mai ușor angajații cei mai productivi, pe care îi poți bonusa corect.
  • vei observa activitățile care depășesc estimările inițiale de timp și vei putea interveni asupra blocajelor, pentru a menține profitabilitatea.
  • vei avea o imagine mai limpede despre timpul pe care îl petrec angajații lucrând la sarcini și proiecte. 
  • vei fi mereu la curent cu stadiul proiectelor și vei ști dacă gradul de încărcare actual  îți permite sau nu să preiei noi proiecte.


Pe lângă beneficiile strategice oferite de rapoartele de pontaj online, un program de pontaj are și avantajul practic de a flexibiliza programul angajaților. Aceștia pot lucra după orele pe care le preferă sau pot alege să lucreze din afara biroului, atunci când efortul lor este ușor de cuantificat.

Ai nenumărate motive, așadar, să alegi un sistem de pontaj electronic pentru compania ta.
Poți găsi aici mai multe informații despre cum funcționează o aplicație pontaj. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.