In executarea unor lucrari de renovare interioara va trebui sa respecti cativa pasi pentru o renovare de succes. Iata cateva detalii importante in modelarea aspectului locuintei interioare: va trebui sa folosesti numai utilaje de tencuit performante si sa fii priceput in aceste lucrari mecanizate, sa aplici tencuiala numai pe suprafete curate si sa fii atent la zona proaspat tencuita.
Tencuiala este un proces care ajuta la finisarea peretilor si a tavanului unei locuinte sau a unei proprietati fiind astfel o parte importanta pe durata constructiilor sau a unor renovari interioare cat si exterioare de succes.
Tencuiala mecanizata
Tencuiala mecanizata ofera o performanta inalta in cazul in care este aplicata de catre muncitori specializati in finisaje. Aceasta poate fi executata in mai multe tipuri:
1. Tencuiala mecanizata pe baza de ciment
2. Tencuiala mecanizata pe baza de ipsos
3. Tencuiala mecanizata cu mortare traditionale
Tencuiala mecanizata pe baza de ciment
Aceasta tencuiala se aplica cu ajutorul masinii de tencuit, materialul fiind foarte rezistent la anumiti factori externi. Tencuiala pe baza de ciment este folosita in general la finisarea bailor, a bucatariilor si a teraselor exterioare.
Tencuiala mecanizata pe baza de ipsos
Tencuiala mecanizata pe baza de ipsos este aplicata in incaperi cu umiditate normala (camere de dormit, sufragerii, holuri), la pereti si tavane. Avantajele utilizarii acestui tip de tencuieli sunt urmatoarele: perioada de asteptare este redusa datorita uscarii mult mai rapide a tencuielii, nu necesita mai multe straturi pentru perfectarea aspectului, iar finisajele obtinute intr-o perioada scurta de timp arata destul de bine.
Odata cu finalizarea renovarilor din interiorul propriei locuinte va trebui sa tii cont de cateva aspecte importante, printre care si aranjarea mobilei sau completarea spatiilor libere ale locuintei.
In interiorul holului, cuierele ar putea reprezinta un obiect util si necesar. Odata cu alegerea unui model din varietatea celor existente vei avea posibilitatea de depozitare si aranjare a hainelor. Pe langa acestea, poti atasa o oglinda sau chiar o masuta pe care sa pui diverse decoratiuni interioare. Cu siguranta, aceste obiecte interioare vor contribui cu succes la completarea spatiului liber al holului, imbunatatind aspectul vizual al acestuia.