S-a inchis Clinica de Chirurgie Cardiaca din Timisoara

Se pare ca Clinica de Chirurgie Cardiaca din Timisoara ce apartine Institutului de Boli Cardiovasculare din Timisoara si-a inchis usile inca de acum cateva zile pentru problemele care necesita interventie chirurgicala.

Activitatea de la Clinica de Chirurgie Cardiaca din Timisoara a incetat in data de 26 martie din cauza unor probleme in ceea ce priveste materialele sanitare si medicamentele.

Din cauza lipsei de fonduri, pacientii erau nevoiti sa-si cumpere materialele si medicamentele necesare atunci cand erau internati, insa acest lucru nu este permis, motiv pentru care Clinica a primit mai multe adrese din partea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis si din partea Prefecturii judetului Timis in care cei aflati la conducerea spitalului erau avertizati ca incalca legea trimitandu-i pe pacienti sa-si cumpere singuri cele necesare pe durata spitalizarii, motiv pentru care in momentul in care vor face acest lucru nu numai ca spitalul va rambursa aceste cheltuieli pacientului, dar vor si raspunde in fata legii.

Medicii sunt pusi intr-o situatie delicata: nu isi pot face treaba din cauza lipsei fondurilor si fiindca raspund in fata legii in cazul in care ii trimit pe pacienti sa-si cumpere medicamentele si materialele necesare.

Seful Clinicii spera sa obtina o intalnire cu autoritatile din domeniul sanitar cu scopul de a gasi solutii pentru aceasta situatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *