Coplata la Spitalul Judetean din Suceava

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a stabilit ca incepand cu luna urmatoare pacientii care vor fi internati vor achita in momentul externarii o taxa cuprinsa in principal intre 5 si 10 lei, in functie de ce stabileste fiecare spital in parte.

Printre cei care vor fi scutiti de aceasta taxa se numara cei care se vor interna de urgenta, pacientii cu boli cronice, copiii sub 18 ani, gravidele si lauzele, precum si persoanele cu handicap si pensionarii cu o pensie mai mica de 740 de lei.

Vasile Rambu, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Suceava, este incantat de decizia luata de ministrul Sanatatii, afirmand ca aceasta coplata va ajuta foarte mult spitalul. Cu banii obtinuti ar putea fi acoperite cheltuielile necesare pentru a achizitiona papuci de unica folosinta sau produse pentru curatenie.

Spitalul Judetean de Urgenta Suceava este deja pregatit pentru introducerea coplatii. In acest sens fiecare sectie dispune de chitantiere pentru cei care vor plati, iar banii incasati vor fi depusi in fiecare zi la casieria spitalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *