Avizul psihiatrului este necesar daca vrei sa-ti vinzi casa

Notarii din Iasi au luat decizia de a introduce o masura de siguranta atunci cand o persoana doreste sa-si vanda casa sau un teren, pentru a evita contestatiile venite din partea rudelor la tranzactiile de acest gen.

Astfel, ei au hotarat ca persoana care doreste sa vanda o casa sau un teren trebuie sa se prezinte mai intai la o comisie de expertiza psihiatrica care sa ateste ca aceasta este apta din punct de vedere psihic sa realizeze vanzarea. Nu toti cetatenii sunt nevoiti sa prezinte acest document, ci in general persoanele de varsta a treia.

Persoanele care trebuie sa fie evaluate se interneaza cu trei zile inainte la Spitalul de psihiatrie Socola. Desi in cea mai mare parte se dovedeste ca cei care doresc sa realizeze vanzarea sunt apti pentru a face acest lucru, exista si situatii in care medicii descopera antecedente precum tulburari psihice.

Prin aceasta procedura se incearca evitarea situatiilor in care un act de vanzare-cumparare este contestat de catre rudele celui care a efectuat vanzarea pe motiv ca acesta nu se afla in deplinatatea facultatilor mintale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *