Ceai rosu african sau ce mai testam

Cum nu sunt bautor de cafea – hai sa spunem ca mai gust cate una, dar foarte rar si doar in anumite localuri si in preajma unor anumiti oameni – mi-am dezvoltat o aplecare catre ceaiuri. Si imi place ideea de a consuma ceai, mai ales specialitatile din zonele in care calatoresc. Evident, ceaiul e un mod bun de a incepe ziua (asta daca e genul de ceai care contine teina, precum ceaiurile verzi, ceaiuri negre sau Oolong), dar la fel de potrivit si pentru a incheia ziua. Daca esti iubitor de natura, poti chiar incerca sa isi culegi singur plantele pe care sa le folosesti mai apoi in diverse mixuri, fie pentru relaxare, fie pentru a te energiza sau te pregati de somn. Eu nu as face asta, pentru ca imi place sa calatoresc pentru cu totul altceva, asadar ma bucur de multele avantaje oferite de internet si comand ceaiuri online (de exemplu de la Artaceaiului.ro), mai ales daca vreau sa incerc ceva nou. Si mai departe, o sa va scriu cate ceva despre Ceai Rooibos – ceai rosu – Artaceaiului fiind providerul de ceai 🙂

Ceaiul Rooibos – ceai rosu – efect antioxidant si se poate bea oricand in timpul zilei. Unii dintre voi il pot cunoaste dupa denumirea de “ceaiul Rooibos”, altii dupa “ceai rosu african”. Din ce am reusit sa citesc pana acum, e unul si acelasi lucru. Eu prefer sa cumpar ceaiul ambalat in punga cu clips pentru resigilare, iar instructiunile de preparare (in functie de ce pofta am, ceai cald sau ceai rece) le iau fie de pe site-ul vanzatorului fie din informatiile gasite pe bloguri sau forumuri in care se dezbate subiectul.

In general prefer varianta ice tea. Mai ales ca a venit si vremea mai calduroasa, prepararea in varianta rece (pentru ice tea se foloseste o cantitate dubla de ceai si se cuburi de gheata dupa infuzare) mi se pare mai interesanta. E revigorant sa bei un lichid care te racoreste indiferent de temperatura de afara si care este si sanatos, pe deasupra.

Voi ce fel de ceai beti in mod constant? Ati incercat varianta de ceai rosu african? Daca da, in care dintre cele doua formule: cald sau ice tea?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *