Ar putea fi interzisa vanzarea sucurilor carbogazoase copiilor

Ar putea fi interzisa vanzarea sucurilor carbogazoase copiilor sau cel putin asta isi doreste un deputat din Timis pe nume Alin Popoviciu care lucreaza in momentul de fata la un proiect de lege in acest sens.

Deputatul doreste ca persoanele care au sub 18 sau sub 16 ani sa nu poata cumpara bauturi carbogazoase, idee care i-a venit dupa ce i-a dat fetitei sale in varsta de 3 ani sa guste din acest tip de bautura. Fetita ajunsese sa fie cuminte doar daca stia ca va primi o bautura carbogazoasa, asa ca tatal sau a cerut parerea mai multor nutritionisti si medici chimisti care l-au sfatuit sa nu mai bea si cu atat mai mult sa nu-i mai dea fetitei sale sa bea o astfel de bautura, prezentandu-i totodata efectele nocive ale sucurilor carbogazoase.

Alin Popoviciu inca nu este sigur de directia pe care vrea sa o ia cu proiectul sau, existand doua posibilitati: fie sa interzica vanzarea bauturilor carbogazoase celor care au sub 18 sau sub 16 ani, fie sa oblige producatorii sa mentioneze pe etichete ca anumite substante continute de sucurile respective pot fi daunatoare pentru sanatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *