Angajatii DSP isi primesc drepturile salariale

Anul trecut mai multi angajati de la Directia de Sanatate Publica au dat in judecata institutia pentru ca nu-si primeau drepturile salariale.

Angajatii cereau in instanta anul trecut ca DSP sa le recalculeze salariile de baza si sa le acorde un spor de 7% pentru conditii periculoase, asta dupa ce in anul 2010, odata cu un ordin venit de la Ministerul Sanatatii, posturile pe care se aflau angajatii s-au transformat din functii publice in posturi contractuale.

Practic salariile angajatilor erau calculate gresit, motiv pentru care tribunalul le-a admis actiunea si a obligat DSP sa ia masurile necesare pentru a recalcula salariile de baza incepand cu data de 01.09.2010, precum si acordarea sporurilor cuvenite.

Dupa ce tribunalul le-a dat dreptate angajatilor, DSP a facut recurs, insa si de aceasta data angajatii au primit un raspuns favorabil din partea Curtii de Apel, raspuns pe care DSP l-a contestat din nou la inceputul acestui an.

Desi a contestat decizia Curtii de Apel, DSP s-a razgandit de curand si a renuntat la contestatie, fiind dispusa sa le ofere angajatilor drepturile salariale cuvenite.

Sumele ce trebuie platite fiecaruia dintre cei 24 de angajati care au actionat institutia in instanta sunt cuprinse intre 250 si 300 de lei si vor fi platite esalonat, pe o perioada de cinci ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *