Hranirea bebelusului dupa 6 luni

Daca in primele luni de viata hranirea bebelusului se face in general cu laptele matern sau cu lapte praf adaugat cu apa, “servit” la o temperatura similara cu cea a laptelui provenit din sanul mamei, dupa 6 luni deja va puteti gandi si la alte tipuri de alimente, in genul de piureuri sau mancaruri pe care bebelusul sa le poata inghiti usor.

Unul din aceste tipuri de mancaruri sunt Cerealele Milupa cu PreciNutri Bio. Aceste tipuri de cereale nu au zahar extra si provin din culturi agricole ecologice, fara adaugarea de conservanti si stabilizatori care sa afecteze cresterea bebelusului. In plus, au o textura adecvata varstei si nutrientii necesari si esentiali, acestia contribuind la dezvoltarea sanatoasa a bebelusului. Nu este insa singurul tip de aliment pe care il puteti servi bebelusului incepand cu aceasta varsta.

Mai puteti sa il serviti cu orez cu lapte si fructe de padure de dimineata, o mancare fara gluten, fara lactoza, cu vitamintele si mineralele necesare cresterii bebelusului, cu gusturi naturale, fiind o excelenta sursa de energie pentru bebelus, si acestea preparandu-se cu lapte usor incalzit.

O alternativa la cele doua tipuri de mancaruri descrise mai sus ar fi si cerealele fara lapte cu prune si mere, si acestea oferind vitaminele si mineralele necesare cresterii. Toate acestea se prepara cu lapte usor incalzit.

Atentie insa! Sa nu ii hraniti cu cantitati prea mari de cereale si orez cu lapte pentru a nu starni un raspuns intestinal si a le da acestora colici, pentru ca nu vreti sa fiti persoanele care sa curete dupa ei cand pana la urma reusesc sa isi elibereze intestinul.

Voi ce tip de mancare dati bebelusului dupa varsta de 6 luni ? Alegeti tot aceleasi tipuri de cereale ca si cele recomandate mai sus sau ii dati si altceva. Lasati raspunsurile voastre in comentarii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *