Cardurile de sanatate si sistemul informatic din spatele acestora

Dupa cum bine stiti, majoritatea romanilor vor trebui sa foloseasca incepand cu data de 1 Mai 2015 noile carduri de sanatate. Aproape fiecare roman a primit acest card, motiv pentru care incepand cu data mai sus mentionat nu veti mai putea beneficia de servicii medicale decontate de CNAS fara utilizarea acestui card. Dar cum sunt o multime de romani care inca nu au cardurile la indemana sau nu si le-au activat inca la medicul de familie, probabil ca termenul de 1 Mai va fi doar unul simbolic, romanii urmand a benficia de servicii medicale inca 2-3 luni de acum inainte, pana cand un procent mai apropiat de 100 % din romani vor avea aceste carduri active.

Problema e ca si medici au nevoie de un cititor de carduri si un software potrivit pentru administrarea si trimiterea de rapoarte catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Unul din aceste sisteme informatice e Bizmedica, un sistem conceput pentru gestionarea activitatii cabinetelor de medicina de familie, dar si pentru medicii specialisti. Cu ajutorul acestuia va puteti eficientiza mai usor activitatea din cabinetul medical prin programarea consultatilor, monitorizarea istoricului pacinetilor, eliberarea si tiparirea de retete, bilete de trimite si concedii si verificarea in timp real a categoriei de asigurare a pacientului.

In plus, Bizmedica vine cu un sistem de protectie a datelor, acestea fiind salvate automat la un anumit interval de timp, putand fi salvate manual de catre utilizator. Aplicatia ruleaza offline, nefiind necesara o conexiune la internet decat pentru actualizari sau pentru suport tehnic.

Aplicatia Bizmedica este creata pentru a ajuta medicii specialisti care au contract cu CNAS si care isi desfasoara activitatea in regim private, avand posibilitate de a particulariza aplicatia incat sa fie utila si usor de folosit de catre medic.

Sunt o multime de avantaje ca medic cu aceasta aplicatie, eficientizand pe cat se poate munca unui medic specialist si oferind un istoric clar al pacientilor acestuia, pentru aplicarea unui tratament eficace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *