Zone propuse pentru reabilitare termica in Timisoara

Primaria Municipiului Timisoara doreste sa obtina fonduri europene pentru reabilitarea termica a peste 200 de blocuri aflate pe arterele principale ale orasului. Dorinta primarului Nicolae Robu este de a reabilita bulevarde intregi pentru schimbarea fetei orasului si nu pentru a realiza astfel de lucrari disparat, in diferite zone, cum se intampla pana acum.

O lista de imobile a fost deja aprobate, dar in 100 de cazuri nu exista nici macar cereri pentru reabilitare termica din partea asociatilor de proprietari.

Consiliul Local Timişoara a votat, în şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute, un proiect de hotărâre prin care a fost aprobată o listă de 238 de imobile, de pe principalele artere ale oraşului, în vederea accesării de fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, pentru sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe. Asta, în condiţiile în care primarul Nicolae Robu declara recent că municipalitatea va încerca să obţină o finanţare de circa 7-8 milioane de lei pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Administratia locala doreste sa obtina fonduri europene pentru reabilitarea termica a imobilelor de pe urmatoarele strazi: Calea Aradului, Piaţa Mărăşti, bulevardele Take Ionescu şi Simion Bărnuţiu, Calea Torontalului şi Calea Sever Bocu, bulevardul Liviu Rebreanu, Calea Martirilor, bulevardul Sudului, strada Mareşal Constantin Prezan, Piaţa Victoriei, bulevardul 16 Decembrie 1989, bulevardul Iuliu Maniu şi Calea Şagului.

Acestia au aprobat demararea procedurilor pentru întocmirea documentaţiilor necesare în vederea completării cererii de finanţare, ei precizând că 15 octombrie este termenul la care va fi lansat apelul public de proiecte, iar de la 1 noiembrie vor putea fi depuse cererile de finanţare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *