Sindicalistii Cartel Alfa vor protesta in fata sediului Prefecturii din Timisoara

Sindicalistii din Cartel Alfa vor protesta in data de 5 octombrie 2012 in fata Prefecturii Judetului Timis, timp de doua ore. Cererile lor sunt legate de modificarea Legii dialogului social, blocarea posturilor in sectorul bugetar sau privatizarea companiilor strategice.

Acest protest al sindicalistilor Cartel Alfa din Timisoara nu este unic, ei alaturandu-se manifestatilor care au avut loc pana acum in mai multe orase din Romania. Acestia cer acum modificarea de urgenţă a Legii dialogului social, privatizări care să asigure păstrarea activităţii şi a locurilor de muncă, deblocarea posturilor din sectorul bugetar, oprirea privatizării companiilor strategice, crearea de locuri de muncă, creşterea valorii salariului minim pentru 2013 la cel puţin 850 lei, modificarea şi aplicarea legii salarizării unice pentru bugetari, abrogarea imediata a actelor normative care eşalonează până în 2016 plata drepturilor salariale câştigate în instanţă.

Proteste similare ale sindicalistilor Cartel Alfa au mai avut loc pana acum la Buzău, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Iaşi, Neamţ, Olt, Satu Mare, Suceava sau Vâlcea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *