Standuri cu produse tradiţionale şi ecologice sunt la dispoziţia sătmărenilor

În prezenţa a numeroşi sătmăreni vineri, 12 octombrie 2012, în Piaţa 25 Octombrie din Satu Mare, oficialităţi judeţene şi locale au participat la deschiderea celei de a II-a ediţii a Târgului de produse tradiţionale, intitulat în acest an “Ziua Recoltei”.

După cum am aflat de la inginerul Ioan Pop, preşedintele Asociţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice, la ediţia din acest an expun 36 de fermieri producători de alimente, dar şi de material dendrologic, comercianţi de ustensile pentru agricultură, instalaţii de irigat.

Încă înainte de deschiderea oficială a târgului, unele tarabe amenajate în Piaţa 25 Octombrie au fost luate cu asalt de către cupărători. Ne referim în special la cupărătorii fideli ai sarmalelor şi produselor deja cunoscute scoase la vânzare de Anuţa Moiş din Moişeni, la cele ale familiei Dumitru Rus din Turţ, a mierii expuse de Ioan Jugreştean, a vinului lui Leiher Geza.

Cumpărătorii aflaţi la rând au dovedit că aceste produse au căutare, că manifestări de acest gen merită organizate atât în folosul consumatorilor, cât şi în cel al producătorilor. Unii consumatori consideră că expoziţie de anvergură cu vânzare s-ar putea organiza trimestrial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *