Statuia Reginei Maria a fost dezvelita de ziua orasului Oradea

Vineri, 12 octombrie 2012, statuia Reginei Maria aflata in fata Teatrului Regina Maria din Oradea a fost dezvelita, totul culminand cu o ceremonie militar-religioasa.

Ceremonia s-a desfasurat in prezenta fastuoasa a membrilor Familiei Regale reprezentata de Altețele Lor Regale Principele Radu și Principele Nicolae ai României, precum si Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei, nepoata Reginei Maria și fiica Principesei Ileana.

Oradenii au venit intr-un numar extrem de mare pentru a participa la ceremonialul dezvelirii statuii Regina Maria. Dupa ce Principele Radu si Principele Nicolae au dezvelit statuia a avut loc ceremonia religioasa, statuia fiind sfintita. Primarul Ilie Bolojan si directorul Muzeului National de Istorie din Bucuresti, Ernest Oberlander Tarnoveanu au rostit cuvantari elogiind-o pe Regina Maria. La final Garnizoana Oradea a defilat pe langa Teatru in aplauzele celor prezenti.

Coroana Regia Maria este expusa in foisorul Teatrului Regina Maria. Oradenii o pot vedea vineri si sambata, intre orele 10-17. Intrarea se face in grupuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *