Programului „Adoptă o stradă” a demarat la Timisoara

Primaria Timisoara invita companiile din oras sa… adopte o strada. Companiile private vor intretine in aceste artere, vor investi in mobilier si se vor ocupa de curatenie. Firma Continental a adoptat deja strada Marasesti, donând bănci, coşuri de gunoi şi jardiniere de 113 000 lei, au anunţat edilii urbei.

Viceprimarul Timişoarei Dan Diaconu a anunţat, marţi, demararea programului „Adoptă o stradă”, prin care companiile sunt invitate să intre într-un parteneriat cu administraţia oraşului şi să se implice în proiecte pentru comunitate. Cei din mediul privat ar urma să adopte câte o stradă în care să investească, asigurând mobilierul urban, bănci, coşuri de gunoi, jardiniere etc, şi pe care să o întreţină, organizând acţiuni de curăţenie generală de câteva ori pe an. Edilul a explicat că astfel de lucruri sunt o practică la Manchester sau New York şi că se doreşte astfel „promovarea unui sentiment de proprietate şi mândrie”.

Pe fiecare stradă adoptată ar urmă să fie pusă o plăcuţă pe care să scrie cine se ocupă de întreţinere, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Primul exemplu este cel al străzii Mărăşeşti din centrul oraşului, care va fi inaugurată duminică, după a fost transformată într-o stradă pietonală şi pentru care compania Continental a donat mobilier, bănci, coşuri de gunoi şi jardiniere în valoare de 113 000 de lei, au precizat edilii. Strada Mărăşeşti va fi una dintre puţinele din oraş fără cabluri atârnate de stâlpi şi va avea corpuri de iluminat montate pe pereţii clădirilor.

„Mai avem o companie care s-a angajat să ajute municipalitatea, este vorba despre Elba, care ne donează un nou ceas pentru poziţia rămasă vacantă de vizavi de Operă”, a mai anunţat Robu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *