PNTCD are candidat pe colegiul senatorial Zalau – Jibou

Colegiul director al Aliantei Romania Dreapta a decis in sedinta de ieri ca dreptul de a nominaliza un candidat pe colegiul senatorial Zalau – Jibou ii revine PNTCD-ul, dupa ce la aceasta candidatura a ravnit si Forta Civica.

In urma negocierilor de pe plan local, s-a stabilit ca in cele sase colegii uninominale din Salaj PDL sa nominalizeze cinci candidati, iar PNTCD unul. Pentru ca taranistii au amanat desemnarea unui candidat, la colegiul Zalau – Jibou au ravnit si cei din Forta Civica. In final totul a fost transat la Bucuresti, dupa o negociere intre taranistul Pavelescu si reprezentantii Fortei Civice. Pe surse am aflat ca partidul luI Mihai Razvan Ungureanu ar fi pregatit pentru colegiul senatorial Zalau – Jibou o bucuresteanca, cu origini in Salaj.

In cele din urma, s-a respectat decizia organizatiilor locale si taranistii vor nominaliza candidatul pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. „In sedinta de azi (nr. – ieri) s-a aprobat fiecare lista judeteana de candidati. La Salaj lista a ramas nemodificata in ce priveste cele cinci propuneri facute de PDL, iar decizia in cadrul Aliantei a fost ca pe colegiul senatorial Zalau – Jibou sa candideze reprezentantul PNTCD. Au fost discutii si negocieri sa candideze un membru al Fortei Civice. S-a ajuns la aceasta formula pentru Salaj pe care eu o consider la fel de buna ca solutia propusa de Forta Civica. Vineri vom avea o conferinta de presa in care va fi anuntat si candidatul PNTCD”, a declarat pentru Graiul Salajului deputatul Lucian Bode, presedintele PDL Salaj. Candidatii propusi de PDL Salaj la alegerile parlamentare pentru Camera Deputatilor sunt Lucian Bode – colegiul Simleu, Florin Asztalos – colegiul Cehu, Romeo Benc – colegiul Jibou si Claudiu Birsan – colegiul Zalau. Pe colegiul senatorial Cehu – Simleu va candida Dumitru Blaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *